Laura Lahtinen kisasi alkuerissä MM-kisojen päätöspäivänä

#UUTINEN #UINTI 21.12.2021

Laura Lahtinen urakoi MM-kilpailuissa viisi henkilökohtaista starttia. Kuva: Deep Blue Media

Abu Dhabin uinnin lyhyen radan MM-kilpailujen päätöspäivän aamussa nähtiin yksi suomalainen.

Laura Lahtinen ui 200 metrin rintauinnin aikaan 2.28,20 ja oli alkuerien 30. Kaikki alkuerien tulokset näet täältä.

– Uinti oli aivan kamala. Verryttelyssä uinti oli todella rentoa ja helppoa, ja sellaisella uinnilla olisin varmasti tullut lähelle ennätystä ilman, että olisin antanut kaikkeni. Näissä kilpailuissa sain viestissä ja 200 metrin perhosuinnin aloituksessa hyvin sellaista isoa ja rentoa uintia, ja kulki hyvin, Lahtinen kertoo ja jatkaa:

– Mutta kun haluan uida kovaa, niin en ui kovaa, enkä liiku mihinkään. Itsestäni riippumattomien asioiden vuoksi en pystynyt keskittymään vain omaan tekemiseeni kilpailujen aikana sillä tavalla mitä halusin ja olisi pitänyt pystyä, ja se näkyi uinneissa, Lahtinen kertoo.

Lahtinen urakoi MM-kilpailuissa yhteensä viisi henkilökohtaista starttia sekä viestin. Marraskuun EM-kilpailuissa Lahtinen ui kuusi henkilökohtaista starttia. Syksyn Lahtinen kisasi uinnin ammattilaisliiga ISL:ssä.

– Kaudesta jää vähän sekavat fiilikset. Tiesin, että olisin voinut uida täällä kovaa herkisteltynä, kun herkistely onnistui mielestäni ihan hyvin, mutta uinti ei vain lähtenyt. Kausi oli kuitenkin ihan hyvä ja sain paljon kokemusta ja kisoja, mitä tarvitsinkin. Hyvillä fiiliksillä lähden joka tapauksessa lomalle, Lahtinen päättää.

Suomalaisia ei nähdä tiistai-illassa, joten Suomen joukkueen osalta kilpailut ovat päättyneet.

Suomalaiset saavuttivat Etihad Arenalla MM-kilpailuissa kolme finaalipaikkaa. Ida Hulkko ja Veera Kivirinta uivat MM-finaaliin 50 metrin rintauinnissa ja Suomen sekaviestijoukkue Ronny Brännkärr, Olli Kokko, Laura Lahtinen, Fanny Teijonsalo 4x50 metrin sekauintiviestissä. Hulkko oli MM-finaalin kuudes ja Kivirinta kahdeksas, viestijoukkue sijoittui kahdeksanneksi. Lisäksi Olli Kokko ui MM-välieriin 50 metrin rintauinnissa ja oli lopulta välierien 15.

Suomen joukkueessa olivat mukana Hulkko, Kivirinta, Kokko, Lahtinen, Teijonsalo ja Brännkärr.

Asiasanat

MM-kilpailut