Sini Tuuli kohtasi maailman huiput taitouinnin MM-kilpailuissa

#UUTINEN #TAITOUINTI 4.2.2024

Kuva: Mira Helmiö

Qatarin Dohassa käynnistyi taitouinnin MM-kilpailujen kolmas kisapäivä. Suomalaisista sunnuntaina kisadebyyttinsä suoritti Sini Tuuli soolon vapaaohjelmalla.

– Uinti tuntui ihan hyvältä jännityksestä huolimatta. Suoriuduin mielestäni omalla tasollani, mutta harmittaa ehkä vähän, että se ei nyt näy pisteissä. Olen silti ihan tyytyväinen, kertoo Tuuli.

Tuulin valmentaja Iris Lucenius on tyytyväinen suojattinsa suoritukseen MM-kisoissa. Tuulin korkeudet ohjelman alussa olivat valmentajan mukaan todella hyviä ja uimari otti tilan haltuunsa.

– Vaikka nämä olivat hänelle ensimmäiset MM-kilpailut, hän onnistui silti tekemään näyttökilpailuakin paremman suorituksen. Altaan käyttö oli erinomaista, ottaen huomioon meidän harjoitteluolosuhteet. Basemarkit jäivät kyllä hampaan koloon, mutta esimerkiksi taiteellisen vaikutelman pisteissä Sini oli kuitenkin kisojen 16. paras, Lucenis kommentoi

Taitotasollisesti Tuulin suoritus oli valmentajien mielestä selkeästi parempi kuin mitä sijoitus antaisi ymmärtää, kun tarkastellaan suorituspuhtauden yksittäisiä tuomaripisteitä.

– Taitouinnin MM-kilpailuiksi täällä on tosi iso osanotto. Kovista paineista huolimatta erittäin karismaattinen suoritus eli juuri sitä mitä olemme tottuneet Siniltä näkemään, joukkueenjohtaja ja myös Sinin valmentaja Mira Helmiö lisää.

Kokonaispisteillä 127.6854 Tuulin sijoitus oli 24:s, joka ei riittänyt finaalipaikkaan

Suomalaisten kisaohjelma on tällä erää Dohassa päättynyt, mutta seuraavat arvokilpailut ovat jo kesäkuussa, kun Euroopan mestaruuksista kisataan Serbian Belgradissa.