Olli Kokko ui MM-välieriin

#UUTINEN #UINTI 20.12.2021

Miesten 50 metrin rintauinnin MM-välierät uidaan maanantaina kello 17.03 Suomen aikaa. Kuva: Deep Blue Media

Abu Dhabin lyhyen radan MM-uintien viidennen kilpailupäivän alkuerissä kisasi kaksi suomalaista.

Olli Kokko ui miesten 50 metrin rintauinnin MM-välieriin. Kokko oli alkukilpailujen jaettu 11. ajalla 26,54. Kaikki miesten 50 metrin rintauinnin alkuerien tulokset näet täältä.

– Uinti tuntui hyvältä. Alkuerissä kukaan ei uinut aivan sellaista tykitystä kuin olisi voinut ajatella. Se, että pääsen uimaan illalla, on unelmien täyttymys jälleen kerran. Aivan mahtavaa. Katsotaan, jos saisin aikaa tiputettua lähemmäs omaa ennätystä. Minulla on rata, joten minulla on mahdollisuus ja finaalipaikkoja on tarjolla. Kaikkeni tulen antamaan illalla ja oman suorituksen kautta lähden finaalipaikkaa tavoittelemaan kaikin tavoin, Kokko kertoo.

Miesten 50 metrin rintauinnin MM-välierät uidaan maanantaina kello 17.03 Suomen aikaa.

Laura Lahtinen kisasi 100 metrin perhosuinnin alkuerissä. Lahtinen kellotti ajan 59,05 ja oli alkuerien 25.

– Ärsyttää, kun viestiuinnissa perhonen kulki todella hyvin, ja olisin halunnut uida perhosen jo eilen, kun oli todella hyvä fiilis. Nyt jouduin vain puristamaan, eikä uinnista tullut mitään. Huomiseen rintauintiin menen kuitenkin hyvällä fiiliksellä, vaikka rintauinnista ei ikinä tiedä, Lahtinen kertoo.

Kaikki naisten 100 metrin perhosuinnin alkuerien tulokset näet täältä. Tiistaina Lahtinen kisaa 200 metrin rintauinnin alkuerissä.

Väsymyksestä läpi kilpailujen kärsinyt Fanny Teijonsalo ei startannut 50 metrin vapaauintiin maanantain alkuerissä.

– Laitoin kisojen tavoitteeksi sen, että jos saan otettua itsestäni kaiken irti, niin olen tyytyväinen. Ajattelin, että se olisi enemmän kuin tämä, mutta kaikki on nyt otettu irti. En ole pystynyt nauttimaan kisaamisesta täällä, mikä on normaalisti se kaikista parhain asia. Vaikka viestit osoittivat, että vauhtia löytyy, niin se henkinen taistelu, minkä se tällä hetkellä vaatii, että pääsen sinne starttiin, ei ole sen arvoista, Teijonsalo kertoo.

Suomalaisuimareiden tilastot

Klikkaa nimeä päästäksesi tilastoihin

Ronny Brännkärr
Ida Hulkko
Veera Kivirinta
Olli Kokko
Laura Lahtinen
Fanny Teijonsalo

MM-kilpailuiden TV-lähetysajat

Yle näyttää uinnin lyhyen radan MM-kilpailut suorina lähetyksinä jokaisena kilpailupäivänä 16.–21.12.

Sekä aamujakso että iltajakso ovat katsottavissa suorina lähetyksinä Yle Areenassa. Lisäksi aamu- ja iltajaksoista nähdään koosteet TV2-kanavalla, tarkempi aikataulu alla.

Aamujaksot uidaan Suomen aikaan kello 07.30 alkaen ja iltajaksot kello 16 alkaen. Lähetys Yle Areenassa alkaa viisi minuuttia ennen jakson alkua.

Lähetykset selostaa Jari Haapala ja asiantuntijana iltajaksoissa on mukana Ville Kallinen.

Koosteiden lähetysajat TV2-kanavalla 16.21.12.
Maanantai klo 10.45–11.45 ja 18.00–19.00
Tiistai klo 12.00–12.58 ja 18.00–19.00

Asiasanat

MM-kilpailut