Olli Kokko oli MM-välierien 15.

#UUTINEN #UINTI 20.12.2021

Olli Kokko ui MM-kilpailuissa myös sekajoukkueiden 4x50 metrin sekauinnin finaalissa. Kuva: Deep Blue Media

Abu Dhabin lyhyen radan MM-uintien viidennen kilpailupäivän iltajaksossa nähtiin yksi suomalaissuoritus, kun Olli Kokko kisasi miesten 50 metrin rintauinnin MM-välierissä.

Kokko ui välierissä sijalle 15 ajalla 26,62. Aamun alkuerissä Kokko oli jaettu 11. ajalla 26,54. Kaikki välierien tulokset näet täältä.

– Uinti tuntui paljon paremmalta kuin aamulla, mutta se meni jälleen vähän yliyrittämiseksi. Käännös oli ehkä vähän huono ja maaliintulo oli todella huono. Hermosto on varmasti aika väsynyt, kun kilpailuita on ollut paljon. Harmittaa todella paljon, mutta aina ei voi voittaa. Oli huikea kokemus uida MM-välierissä. Tästä olen kuitenkin unelmoinut sen 20 vuotta. Aivan älyttömän siistiä. Tietenkin toivoisi, että voisi suorittaa paremmin, mutta tämä on urheilua, Kokko kertoo.

Kyseessä olivat Kokon ensimmäiset MM-kilpailut. 100 metrin rintauinnissa Kokko ui alkuerien sijalle 20 ajallaan 58,31. Marraskuun EM-kilpailuissa Kokko ui neljä Suomen ennätystä, kun hän paransi kahdesti sekä 50 metrin että 100 metrin rintauinnin lyhyen radan SE-aikaa.

– Onhan tämä ollut aivan nappikausi kaikin puolin ja nyt on pelkästään positiivisia ajatuksia mielessä. Pitää vähän sisäistää asioita ja antaa niiden imeytyä loman aikana. Sitten pitkän radan kausi odottaa ja odotan innolla, että pääsen näkemään, kuinka pitkälle tämä vie pitkällä radalla, Kokko kertoo.

– Kiitos seuralleni TaTU:lle ja Uimaliitolle, että olen päässyt näille arvokisamatkoille mukaan. Nämä ovat mahtavia kokemuksia ja olen tutustunut mahtaviin ihmisiin. On etuoikeus edustaa Suomea tällaisissa asioissa, Kokko päättää.

Tiistaina luvassa on MM-uintien päätöspäivä ja Laura Lahtinen kilpailee aamun alkuerissä 200 metrin rintauinnissa.

Suomalaisuimareiden tilastot

Klikkaa nimeä päästäksesi tilastoihin

Ronny Brännkärr
Ida Hulkko
Veera Kivirinta
Olli Kokko
Laura Lahtinen
Fanny Teijonsalo

MM-kilpailuiden TV-lähetysajat

Yle näyttää uinnin lyhyen radan MM-kilpailut suorina lähetyksinä jokaisena kilpailupäivänä 16.–21.12.

Sekä aamujakso että iltajakso ovat katsottavissa suorina lähetyksinä Yle Areenassa. Lisäksi aamu- ja iltajaksoista nähdään koosteet TV2-kanavalla, tarkempi aikataulu alla.

Aamujaksot uidaan Suomen aikaan kello 07.30 alkaen ja iltajaksot kello 16 alkaen. Lähetys Yle Areenassa alkaa viisi minuuttia ennen jakson alkua.

Lähetykset selostaa Jari Haapala ja asiantuntijana iltajaksoissa on mukana Ville Kallinen.

Koosteiden lähetysajat TV2-kanavalla 16.21.12.
Tiistai klo 12.00–12.58 ja 18.00–19.00

Henkilöt

Olli Kokko

Asiasanat

MM-kilpailut