Hulkko MM-finaalin kuudes, Kivirinta kahdeksas

#UUTINEN #UINTI 17.12.2021

Ida Hulkko oli MM-finaalin kuudes. Kuva: Deep Blue Media

Uinnin lyhyen radan MM-kilpailuissa nähtiin perjantai-iltana kahden suomalaisen MM-finaali, kun sekä Ida Hulkko että Veera Kivirinta uivat naisten 50 metrin rintauinnin finaalissa.

Hulkko ui MM-finaalin kuudenneksi ajalla 29,88 ja Kivirinta oli kahdeksas ajalla 30,07. Voittoon ui Israelin Anastasia Gorbenko. Kaikki finaalin tulokset näet täältä.

– Uinti oli paljon huonompi kuin välierissä. Lähdin vähän liikaa hosumaan ja yrittämään. Maaliintulo oli aivan järkyttävä ja siinä meni monta sijaa. Kyllä tästä hampaankoloon jäi, koska siinä oli kaikki mahdollisuudet lähteä hakemaan mitalia. Tärkeintä oli se, että olisi pääsyt tekemään hyvää uintia ja sitä ei tullut, Hulkko kertoo.

Hulkko kisaa MM-kilpailuissa seuraavan kerran sunnuntaina 100 metrin rintauinnin alkuerissä.

– Kokeillaan uudestaan ja nyt vain sadan metrin rintauintia kohti, Hulkko sanoo.

Kivirinta oli turhautunut starttiinsa jo ennen finaalia.

– Uinti ei oikein tuntunut missään. Se oli vähän sellainen, että kävin uimassa. Ei tuntunut, että hermosto kihelmöi. Uinti toimi aivan todella hyvin, mutta sitten mikään muu ei toimi. Olin jo ennen lajia tosi vihainen ja turhautunut siitä, että tämä on minulle kolmas kerta tälle vuodelle, kun olen arvokilpailuissa finaalissa ja oman starttini takia lähden uintiin epävarmasti. Startti on ollut keväästä asti minulle sellainen realiteetti, jolle olisi pitänyt tehdä jotain, koska se ei toimi, Kivirinta kertoo.

Myös Kivirinta kilpailee seuraavan kerran 100 metrin rintauinnin alkuerissä. Molempien uimareiden valmentaja on Jere Jännes.

Lauantaina MM-uintien alkuerissä kisaavat Fanny Teijonsalo 100 metrin sekauinnissa sekä Ronny Brännkärr 100 metrin sekauinnissa. Lisäksi Suomen joukkue kisaa 4x50 metrin sekauinnin sekajoukkueviestissä. Suomi ui joukkueella Ronny Brännkärr, Olli Kokko, Laura Lahtinen ja Fanny Teijonsalo.

Mediainfo

Uinnin lyhyen radan MM-kilpailut käydään Abu Dhabissa 16.–21. joulukuuta Etihad Arenalla. MM-kisojen tulospalvelu löytyy Omega Timingista.

Suomen joukkueessa on mukana kuusi uimaria: Ida Hulkko, Veera Kivirinta, Fanny Teijonsalo, Laura Lahtinen, Olli Kokko sekä Ronny Brännkärr.

Uimaliiton viestintä on paikan päällä Abu Dhabissa ja median yhteyshenkilönä on Lotta Lybeck. 

Uimaliiton viestintä:
Lotta Lybeck
Uinnin EM-kilpailuissa median yhteyshenkilönä paikan päällä
viestintä- ja markkinointiasiantuntija, Uimaliitto
p. +358 50 305 2179
lotta.lybeck@uimaliitto.fi

Suomalaisuimareiden tilastot

Klikkaa nimeä päästäksesi tilastoihin

Ronny Brännkärr
Ida Hulkko
Veera Kivirinta
Olli Kokko
Laura Lahtinen
Fanny Teijonsalo

MM-kilpailuiden TV-lähetysajat

Yle näyttää uinnin lyhyen radan MM-kilpailut suorina lähetyksinä jokaisena kilpailupäivänä 16.–21.12.

Sekä aamujakso että iltajakso ovat katsottavissa suorina lähetyksinä Yle Areenassa. Lisäksi aamu- ja iltajaksoista nähdään koosteet TV2-kanavalla, tarkempi aikataulu alla.

Aamujaksot uidaan Suomen aikaan kello 07.30 alkaen ja iltajaksot kello 16 alkaen. Lähetys Yle Areenassa alkaa viisi minuuttia ennen jakson alkua.

Lähetykset selostaa Jari Haapala ja asiantuntijana iltajaksoissa on mukana Ville Kallinen.

Koosteiden lähetysajat TV2-kanavalla 16.21.12.
Lauantai klo 11.30–12.20 ja 18.55–19.30
Sunnuntai klo 12.10–13.20 ja 19.00–20.00
Maanantai klo 10.45–11.45 ja 18.00–19.00
Tiistai klo 12.00–12.58 ja 18.00–19.00

Asiasanat

MM-kilpailut