Ida Hulkko ui varmoin ottein välieriin – Laukkanen karsiutui niukasti

#UUTINEN #UINTI 27.7.2019

Suomen joukkueen kolmas välieräpaikka toteutui lauantaiaamuna Gwangjun MM-uinneissa. Sprinttiaamussa nähtii kolme suomalaista, ja pelit jatkuvat lauantaina klo 14.26.

50 metrin rintauinnin tulos 30,72 sai Ida Hulkon myhäilemään jo altaassa maaliintulon jälkeen. Hän tiesi heti, että välieräpaikka oli tulossa.

– Vihdoinkin. Eihän se tietysti vielä ollut kauden paras, mutta tuli se paremmin kuin Glasgow'n (EM-uinnit 2018) aamussa, ja kun illaksi saa radan, niin sehän riittää, Hulkko iloitsi.

Hän sijoittui alkuerien kahdeksanneksi, ja 30,72 on hänen urallaan neljänneksi paras tulos.

– Startti ei ollut sellainen räjähtävä. Verryttelyssä otin yhden vilppistartin, niin ajattelin, että täytyy rauhoittaa se startti ja luottaa, että omalla perustekemisellä pääsee jatkoon.

Välierät kisataan lauantaina Suomen aikaa klo 14.26 ja sen voi seurata suorassa Yle TV2-lähetyksessä klo 13.50 alkaen.

Jenna Laukkanen ilahtui parannettuaan sprinttivauhtiaan puoli sekuntia kauden tasosta. Kuva: Jussi Salminen

Laukkanen helpottui tuskaisten kisojen loppumetreillä

50 metrin rintauinnissa nähtiin myös Jenna Laukkanen. Hän oli iloinen kurotettuaan roiman parannuksen kauden parhaaseensa. 

– SM-uinneissa ja sanoinkin Tonille (Piirainen), että en halua lähteä MM-kisoihin tässä kunnossa, ja sitä lähtöä siinä pohdittiinkin. Mutta onneksi tuli lähdettyä, kun tämä lopuksi kääntyi näin, että vinsta oli jo lähempänä sitä omaa hyvää tekemistä. 32:n pintaan kun on koko kauden uinut, niin on tämä hyvä nosto siitä, Laukkanen iloitsi.

Hän kellotti alkuerissä 31,48 ja sijoittui 19:nneksi. Oli vain 0,12 sekunnista kiinni, ettei semifinaaleissa nähdä kahta suomalaisuimaria.

– Harmi tietysti, että se välieräpaikka jäi noin lähelle, mutta olen silti tyytyväinen. Tähän ei todellakaan tuudittauduta, mutta tyytyväinen olen. On kiva nousta altaasta hymy huulilla, kyllä se oma taso sieltä alkaa tulla, nyt vain tarvitaan itseluottamusta ja uskoa myös valmentajaa, jos se sanoo, että uinti näyttää treeneissä hyvältä.

Laukkasella on vielä sunnuntaina osuus Suomen sekauintiviestissä, hän ui perhosuintiosuuden. Mimosa Jallow ui selkää, Ida Hulkko rintaa ja Laura Lahtinen vapaata. Laji kisataan sunnuntaina Suomen aikaa klo 5.07.

Mimosa Jallow ui 50 metrin vapaan yhdeksän sadasosan päähän kauden parhaastaan. Kuva: Jussi Salminen

Jallow'n taso oli tasainen Gwangjun vinstoilla

50 metrin vapaauinti oli Mimosa Jallow'n neljäs ja viimeinen henkilökohtainen matka Gwangjussa. Hän ui aikaan 25,66 ja oli 29:s.

– No eihän se nyt oikein lähtenyt, sellainen samanlainen kuin tähänkin asti. Ei se ole rentoa tällä hetkellä, se on sellaista, että yrittää puristaa liikaa, että pääsisi edes jonkinlaiseen aikaan, Jallow sanaili.

Jallow tuli kaikki kolme 50 metrin matkaansa 0,08-0,13 sekunnin päähän kauden parhaistaan, joten trendi oli todella tasainen. Vapaauinnissa välieriin vaadittiin 25,07. Jyväskyläläisen kauden paras on 25,57 ja Suomen ennätys 24,90 viime kesältä. Jallow kisaa vielä sekauintiviestissä sunnuntaina aloitusosuuden 100 metriä selkää.

– Saisinpa viestiin sellaisen ehjän suorituksen, että pääsisin pitkällä vedolla kovaa. Eikä nyt ole kyllä enää mitään aikatavoitetta siihen. Kunpa pääsisi omalle tasolle.


Katso lisää valokuvia Uimaliiton Instagramissa 

Suomalaistulokset ja lajit MM-kisasivulla 

Asiasanat

MM-kilpailut