Hulkon huikea vuosi jatkuu – paransi jälleen Suomen ennätystä

#UINTI 5.11.2020

Suomen ennätys oli Hulkolle neljäs tänä vuonna.

Ida Hulkko jatkoi vakuuttavaa vuottaan ottamalla ensimmäisen voittonsa uinnin ammattilaisliiga International Swimming Leaguessa 50 metrin rintauinnissa. Hulkon voittoaika 29.33 on uusi lyhyen radan 50 metrin rintauinnin Suomen ennätys. Hulkko menee ajallaan myös kaikkien aikojen maailmantilaston sijalle kahdeksan.

– SE:n parantaminen uudestaan ja maailmanlistan sija kahdeksan tuntuu huikealta. Onhan tämä ollut hieno vuosi, Hulkko kommentoi uintiaan pian matkan jälkeen.

Hulkko paransi matkan Suomen ennätystä jo aiemmin ISL:ssä reilut kaksi viikkoa sitten, jolloin uimari kellotti ajan 29.45.

Hulkko on jo ottanut nimiinsä tänä vuonna myös pitkän radan 50 ja 100 metrin rintauinnin Suomen ennätykset. Samalla hän rikkoi Tokion olympialaisten A-rajan 100 metrillä.

Torstaina Hulkko ui myös 200 metrin rintauinnin (2:26.43) ja oli mukana Team Ironin 4x100 metrin sekauinnin viestijoukkueessa rintauintiosuudella.

200 metriä oli todella raskas ja vaikea, joten oli tärkeää saada se nollattua ja keskittyä hetkeen. Koen, että onnistuin hyvin siinä, ja lähdin 50 metrille puhtaalta pöydältä, Hulkko kommentoi.

Hulkkoa vuodesta 2017 valmentanut Tampere TaTU:n Jere Jännes seuraa uimarinsa otteita Suomesta.

– Ida onnistui hyvin nollaamaan tilanteen vaikean 200 metrin matkan jälkeen. Uinnin lähtö toimi tänään paljon aiempaa paremmin ja käännökset osuivat myös kohtuullisen hyvin. Käännöksen jälkeinen liuku on selvä kehittämisen kohde, Jännes kommentoi.

Hulkon tavoin ISL:ssä Team Ironin riveissä kisaava Jenna Laukkanen aloitti päivän vahvasti 200 metrin rintauinnissa sijoittuen neljänneksi ajalla 2:21.87. 50 metrin rintauinnissa Laukkanen oli kolmas ajalla 29.82. Laukkanen oli myös mukana Team Ironin toisessa sekauinnin viestijoukkueessa rintauintiosuudella.

 

ISL:ssä Team Ironissa kisaavien Hulkon ja Laukkasen uinnit jatkuvat huomenna. Alustavien tietojen mukaan molemmat uimarit kisaavat perjantaina 100 metrin rintauinnissa ja Laukkanen myös 100 metrin sekauinnissa. Perjantaina kisat uidaan kello 1113 Suomen aikaa.

Eurosport, Eurosport Player ja Dplay näyttävät International Swimming Leaguen suomalaisten uinnit suorina lähetyksinä.

Asiasanat

Suomen ennätys ISL

Lisää vastaavia uutisia