Olli Kokko 50 metrin rintauinnissa EM-finaalin viidenneksi uudella Suomen ennätysajalla

#UUTINEN #UINTI 16.8.2022

Kuva: Deep Blue Media

Uinnin EM-kilpailut jatkuivat Roomassa suomalaisittain menestyksekkäästi, kun TaTU Tamperetta edustava Olli Kokko ui 50 metrin rintauinnin EM-finaalissa viidenneksi. Finaalissa syntyi uusi oma ennätys sekä uusi Suomen ennätys 27.26.

”Aivan sairas melu. Siitä taas vedin energiaa itselleni ja tiesin, että tulee kovaa, jos vaan jotenkin natsaa pintautuminen ja ekat vedot. Ja sehän tuli tosi hyvin. Tietysti voi jossitella vähän maaliintulosta, mutta niin hyvin osu kaikki muuten, että ei ole mitään valitettavaa”, kertoi Kokko finaaliuinnin jälkeen. 

Finaaliuinnissaan Kokko rikkoi nykyisin maajoukkueen päävalmentajana toimivan Eetu Karvosen Suomen ennätyksen. Karvosen ennätys 27.39 oli uitu vuonna 2009.

”On se tietysti hieno juttu, viimeinen kumipukuennätys, mitä oli, niin oli se aikakin jo pistää historian kirjoihin”, kuittasi Kokko.

Olli Kokon kommentit 

Naisten 50 metrin rintauinnissa Veera Kivirinta ui EM-finaaliin viidenneksi kovimmalla semifinaaliajalla. Aamun alkuerissä syntyi Kivirinnan oma ennätys 30.34. 

”Ei se niin hyvä ollut kuin aamulla, kun aika oli noin hidas. Mutta ei siinä uinnissa yksittäin ollut mitään sen kummempaa. Jännitti yhtä paljon kuin aamulla joo, mutta pistetään vaikka vastatuulen piikkiin”, nauroi Kivirinta.

Veera Kivirinnan kommentit 

Naisten 50 metrin rintauintifinaali uidaan keskiviikkona 19:05 Suomen aikaa. 

Simmiksen Laura Lahtinen perhosteli 200 metrillä yhdeksänneksi ja karsiutui ensimmäisenä huomisesta finaalista.

EM-uintin tulokset  

EM-uintien suomalaiskommentit 

 

Lisää vastaavia uutisia