Laura Lahtinen ui toiseksi Berliinin maailmancupissa uudella Suomen ennätysajalla

#UUTINEN #UINTI 21.10.2022

Kuva: Deep Blue Media

Simmiksen Laura Lahtinen vastasi päivän upeasta suomalaistuloksesta uinnin maailmancupissa Berliinissä. Lahtinen ui 200 metrin perhosuinnissa toiseksi uudella Suomen ennätysajalla. Hienoa päivää täydensi seurakaveri Davin Lindholm, joka kirjautti aamun alkuerissä 100 metrin rintauintiin uudet nuorten Suomen ennätyslukemat. 

Helsinki Swimming Academyssa Matti Mäen päivittäisvalmennuksessa harjoitteleva Lahtinen valmistautui maailmancupiin leireilemällä Malagassa. 

”Vedettiin tosi kovaa ja kroppa oli ihan tukossa ennen eilistä. Sitä ennen en juurikaan kevennellyt, en olisi ehkä ajatellut, että kroppa ehtii palautua niin hyvin siitä leiristä. Tämä kyllä vahvisti sitä, että leirit sopii mulle, ainakin voin tästä oppia sen, että ulkomaille lämpimään kannattaa mennä leireilemään useammin”, kertoi Lahtinen Suomen ennätys- ja finaaliuinnin jälkeen.

Lahtinen kirjautti oman vuonna 2019 uimansa Suomen ennätyksen historiaan vajaalla sekunnilla. Uusi ennätysaika on 2:05.61. Lyhyen radan MM-kisojen aikarajan Lahtinen oli alittanut jo aikaisemmin. 

”Tuntui, että aamun uinti oli tasainen ja pystyin rauhassa uimaan, ei tarvinnut kaikkea energiaa antaa. Illalla oli varmasti kaikki pelissä, mutta ajatukset harhaili ja oli vaikea keskittyä uintiin. Täällä uidaan aika myöhään, niin vähän ehkä väsymyskin alkoi jo painaa. Pystyin kuitenkin hyvin käyttämään hyödyksi mun vahvuuksia, eli delfarit toimi ja pysyin hyvin alhaalla”, analysoi Lahtinen.

Lahtinen ui hyvin myös toisessa lajissaan 100 metrin sekauinnissa ollen alkuerien kymmenes ajalla 59.97. 

Upeaa suomalaista uintipäivää täydensi jo aamun eräuinneissa uuden nuorten Suomen ennätyksen 100 metrin rintauintiin uinut niin ikään HSA:ssa harjoitteleva Davin Lindholm. Lindholmin uusi NSE-aika on 59.60. Lindholm oli 100 metrin rintauinnin 15:s. Olli Kokkokirjautti samassa lajissa lukemat 59.16 ja oli 11:s. 

Nuori Louna Kasvio perhosteli 200 metrillä sijalle 13. Kahdenkymmenen joukkoon ui myös Fanny Teijonsalo 100 metrin sekauinnissa ollen 17. 

Perjantaipäivän tulokset kokonaisuudessaan 

Maailmancup jatkuu lauantaina klo 9:30 Suomen aikaa eräuinneilla. 

Laura Lahtisen kommentit 

Maailmancupin uinnit livestriiminä 

Suomalaisten lajikirjo löytyy kisaennakosta 

Lisää vastaavia uutisia