Ida Hulkko uusi viidennen sijansa Glasgow'sta!

#UUTINEN #UINTI 4.12.2019

Ida Hulkko lähti nautiskelemaan EM-finaaliin. Kuva: Jussi Salminen

TaTU Tampereen Ida Hulkko onnistui parantamaan vauhtiaan 50 metrin rintauintikisan jokaisessa vaiheessa ja päätyi EM-finaalin viidenneksi ajalla 29,95.

– Olihan se tässä ehkä jännintä tänään, että pääseekö finaaliin, niin kyllä tuohon täytyy tyytyväinen olla, varsinkin tällaisella kaudella kun on keskitytty sataselle, niin on vaikeaa saada vinstalta vauhtia esiin, Hulkko kertoi.

Hän on nyt saavuttanut EM- ja MM-finaalit sekä lyhyellä että pitkällä radalla. Vain olympiafinaali puuttuu, ja siksi tähtäin on tällä kaudella sadalla metrillä, sillä 50-metrinen ei kuulu olympiaohjelmaan.

Ida Hulkon sijoitus oli sama kuin viime vuonna pitkän radan EM-finaalissa. Kuva: Jussi Salminen

Hulkko ui aamun alkuerissä 30,33, välierissä 30,07 ja finaalissa 29,95, joten vauhti parani koko ajan. Finaaliuinti oli hänen urallaan vasta kolmas puolen minuutin alitus. Kesällä 2018 Hulkko oli Glasgow'ssa pitkän radan EM-uinneissa niin ikään viides sprinttimatkalla.

Laukkasen paras syntyi välierissä

Swimming Club Vuokatin Jenna Laukkanen sijoittui 50 metrin rintauintifinaalissa heti Hulkon jälkeen kuudenneksi ajalla 30,15. Sotkamolainen pettyi vauhtiinsa ja siihen, että kolmatta EM-mitalia tältä matkalta ei tullut.

– Ei pystynyt tänään pitämään omaa uintia kasassa, en tiedä mikä siinä oikein oli. Tuntuisi kuitenkin siltä, että kropasta voisi lähteä enemmänkin, Laukkanen kertoi.

Jenna Laukkanen lähti rohkeasti hakemaan kolmatta perättäistä mitalia lyhyen radan EM-kisojen sprinttimatkalta. Kuva: Jussi Salminen

Välieräuinti jäi Laukkasen päivän parhaaksi, se tuli tasan puoleen minuuttiin. Tänä syksynä Laukkanen on tullut parhaimmillaan lukemiin 29,93. Jäljellä hänellä on vielä tiukka neljän lajin ohjelma Glasgow'ssa.

– Satasta on uitu tänä syksynä enemmän, niin toivottavasti se kulkisi paremmin kuin tämä, Laukkanen päätti.

Kaikki suomalaistulokset EM-kisasivulla 

Lisää valokuvia kuvagalleriassa 

Jenna Laukkasen paras tulos EM-uintien avauspäivänä oli tasan puoli minuuttia. Kuva: Jussi Salminen

N 50 m RU finaali
1) Benedetta Pilato ITA 29,32 NME
2) Martina Carraro ITA 29,60
3) Mona McSharry IRL 29,87
4) Alina Zmushka BLR 29,88
5) Ida Hulkko FIN 29,95
6) Jenna Laukkanen FIN 30,15
7) Dominika Sztandera POL 30,29
8) Lisa Mamie SUI 30,41

Asiasanat

EM-kilpailut