Lahtinen EM-finaalin seitsemäs – Jallow kauhoi finaaliin, Brännkärr tykitti SE-ajan

#UUTINEN #UINTI 4.11.2021

Laura Lahtinen ui naisten 200 metrin perhosuinnin finaalissa sijalle seitsemän.

Kazanin uinnin lyhyen radan EM-kilpailujen kolmannen päivän iltajaksossa nähtiin viisi suomalaisuimaria sekä naisten 4x50 metrin sekauintiviestijoukkue.

Naisten sekauintiviestin finaalissa Suomen joukkue (Lotta Upanne, Ida Hulkko, Laura Lahtinen, Mimosa Jallow) ui finaalin kuudenneksi ajalla 1:46.88.

Laura Lahtinen ui naisten 200 metrin perhosuinnin finaalissa sijalle seitsemän. Lahtisen finaaliuinti kirjattiin aikaan 2:08.86. 

– Vähän tuntui, etten ollut itse läsnä altaassa. Missään vaiheessa ei oikein lähtenyt se oikea Laura kisaamaan, vaan tyydyin omaan seitsemänteen paikkaan. Lähdin valmiina taistelemaan mitalista, mutta tämä oli päivän kunto. Eilen meni paremmin ja pää oli myös mukana uinnissa”, Lahtinen kertoo.

Kyseessä oli Lahtisen ensimmäinen EM-finaali.

– Kokemuksena EM-finaali oli hyvä ja antaa uskoa omaan tekemiseen. Loppuviikkoa kohti yritetään säästää energiaa, jotta jaksan kaikki startit, Lahtinen kertoo.

Jallow ui 50 metrin selkäuinnin EM-finaaliin

Mimosa Jallow ui naisten 50 metrin selkäuinnin EM-finaaliin. Jallow oli välierien kokonaistuloksissa kuudes ja oman eränsä neljäs. Jallow ui finaaliin aikaan 26.43.

– Tuntui tosi hyvältä ja uinti irtoaa hyvin. Ihan ei ollut niin vahvaa kuin aamulla, mutta sain korjattua pienet "laiskuudet". Käännökseen meno oli nyt paljon parempi ja sain siitä aikaa pois. Pikkuhiljaa pienin parannuksin eteenpäin. Rennoin hyvin fiiliksin huomiselle ja jäitä hattuun. Ei pidä lähteä liikaa miettimään ja puskemaan, sillä se syö herkkyyden uinnista, Jallow sanoo.

Lotta Upanne paransi omaa ennätystään 50 metrin selkäuinnin välierissä. Upanteen uusi ennätys on 26.98. Upanne oli välierien kokonaistuloksissa 13.

– Uinti tuntui hyvältä ja oli kiva uida illassa. Olisi voinut mennä vielä enemmän riskillä ja vielä kovempi aika oli hakusessa, mutta toki uuteen ennätykseen pitää olla tyytyväinen. Toinen seläri (viestin selkäuintiosuus) meni myös ihan hyvin ja lähelle vanhaa ennätystä. Huomenna sitten satasen (100m selkäuinti) kimppuun, Upanne kertoo.

Brännkärr tykitti SE-ajan

Ronny Brännkärr ui miesten 100 metrin selkäuinnin välierässä uuden lyhyen radan Suomen ennätyksen ajalla 52.15. Brännkärrin nimissä ollut entinen ennätysaika oli 52.32. Kokonaistuloksissa ensimmäisissä aikuisten arvokilpailuissaan uiva Brännkärr oli 14.

– Nyt oli ihan hyvä uinti. Aamusta sain parannettua niitä asioita, mitä ajattelinkin, että voin parantaa. Väärälle sekunnille se aika vielä jäi, mutta kyllä se silti ihan hyvä on. Loppuviikkoon lähden hyvällä fiiliksellä. Nyt näkyy konkreettisesti se, että kunto on kohdillaan ja hyvä luotto on tekemiseen, Brännkärr kertoo.

Martta Ruuska paransi toistamiseen omaa ennätystään naisten 200 metrin rintauinnissa. Ruuska ui välierän aikaan 2:22.72 ja sijoittui välierissä sijalla 11.

– Aika samanlainen uinti kuin aamulla, mutta vika finsta (50m) tuntui pahalta ja siinä vähän hyytyi. Samana päivänä uituun kahteen ennätykseen olen tosi tyytyväinen. Suomessa olen uinut 200 metrin rintauinnit aika yksin ja nyt sain hyvin kiriapua ja fiilistä, joten uintikin kulki paljon paremmin. Kokemuksena välierä oli tosi hieno, Ruuska sanoo.

Suomalaiset perjantain alkuerissä:

Naisten 100 metrin selkäuinti (kello 9.00)

Mimosa Jallow

Lotta Upanne

Miesten 200 metrin vapaauinti (kello 9.08)

Ronny Brännkärr

Naisten 100 metrin perhosuinti (kello 9.24)

Tanja Ruohoniemi

Laura Lahtinen

Naisten 200 metrin sekauinti (kello 9.44)

Martta Ruuska

Miesten 50 metrin perhosuinti (kello 9.59)

Olli Kokko

Kalle Mäkinen

 

EM-kilpailujen TV-lähetysajat

Yle näyttää uinnin lyhyen radan EM-kilpailut suorina lähetyksinä jokaisena kilpailupäivänä.

Sekä aamujakso että iltajakso ovat katsottavissa suorina lähetyksinä Yle Areenassa.

Lisäksi aamujaksojen koosteet nähdään TV2-kanavalla iltapäivisin. Iltajaksot näkyvät TV2-kanavalla päivittäin live- ja koostelive-lähetyksinä, tarkempi aikataulu alla.

Aamujaksot uidaan Suomen aikaa kello 9–12 ja iltajaksot 17.30–19.30.

Lähetykset selostaa Mikko Hannula ja asiantuntijana on Ville Kallinen.

TV2-lähetysajat

Perjantai klo 12.00–13.00 ja 18.00–20.05

Lauantai klo 13.40–14.40 ja 17.25–19.55

Sunnuntai klo 13.10–14.00 ja 17.25–19.40

Asiasanat

EM-kilpailut

Lisää vastaavia uutisia