Taitouinnin EM-kilpailut paketissa

#UUTINEN #TAITOUINTI 12.6.2024

Kuva: Deep Blue Media

Taitouinnin EM-kilpailut Belgradissa on Suomen osalta saatu päätökseen. Suomen edustajat Mari Moilala ja Iiris Nurmi osallistuivat tänään duon vapaaohjelman finaaliin. Finaaliuinti oli hieno onnistuminen ja upea päätös vahvalle kaudelle.

Duon valmentajan Tea Uimosen mukaan kaksikko puski hienosti pienestä väsymyksestä huolimatta ohjelman loppuun saakka. Duo sai tehtyä finaalissa ennätyspisteensä, mihin valmentaja on erityisen tyytyväinen.

– Olemme Jasminin kanssa todella tyytyväisiä kisojen molempiin suorituksiin ja uimareiden panokseen koko kauden aikana, Uimonen toteaa.

Moilalan mielestä suoritus tuntui fyysisesti ihan hirveältä, mutta psyykkisesti hänellä oli hyvä asenne ja jaksoi painaa loppuun saakka ihan täysillä. 

- Uinti tuntui aika samalta kuin eilen. Pystyin keskittymään osaan korjauksista tänään paremmin. Vähän harmittaa, että en ollut niin läsnä suorituksessa, mutta suoritus oli parasta mitä sain itsestäni tänään irti, kommentoi puolestaan Nurmi.

Joukkueenjohtaja Mira Helmiö on kokonaisuudessaan hyvin tyytyväinen EM-kilpailuihin. Erityisesti ensikertalaisten venyminen parhaimpiinsa ja tavotteiden saavuttaminen lämmittää joukkueenjohtajan mieltä. Olosuhteet olivat Helmiön mukaan erinomaiset suomalaisten näkökulmasta, vaikka Suomessa ollaan totuttu treenaamaan sisähalleissa.

– Sooloissa osallistujia oli toistakymmentä ja siellä nähtiin kansainvälisesti kilpailukykyiset suoritukset suomalaisilta. Sini Tuuli lopettaa näihin kilpailuihin uransa ja näin ollen tähän suoriutumiseen voi olla vain tyytyväinen. Mari puolestaan osoitti erinomaista rauhallisuutta kovassa paikassa ensimmäisissä aikuisten arvokilpailuissaan soololla. Todella tasokas uinti ja varmasti näemme Marilta vielä lisää tulevaisuudessa, kommentoi Helmiö.

Sini Tuuli, kuva: European Aquatics

  

Mari Moilala

Duokilpailussa osanotto jäi pieneksi muun muassa olympialaisiin valmistautuvien kovatasoisten parien jättäytyessä pois kilpailusta.

– Suomalaisduon suoritukset olivat hienoja onnistumisia ensimmäistä kertaa aikuisten arvokilpailuissa kisaavalle parille. Urheilijat ovat nuoria ja saivat hyvää kokemusta matkaansa, kommentoi Helmiö ja jatkaa:

– Kansainvälisesti tasokkaissa ohjelmissa nähdään huomattavaa vaikeutta ja vauhtia, ja sille tasolle pääsemisessä meillä Suomessa on vielä tekemistä. Arvokilpailuissa kilpailukykyä nostetaan vain vaikeutta lisäämällä. Se taas vaatii valmennuksen osaamisen kehittämistä, treeniolosuhteisiin panostamista ja yhteistyötä seurojen ja liiton välillä. Meillä on hyvät mahdollisuudet panostaa juuri näihin asioihin ja näkymät suomalaisen taitouinnin tulevaisuuden suhteen ovat positiiviset, Helmiö päättää.

Kisasivut