Kolme suomalaista ui välieriin – Jallow kisaa illalla sekä välierissä että EM-finaalissa

#UUTINEN #UINTI 5.11.2021

Välieräuintien lisäksi Mimosa Jallow ui illalla 50 metrin selkäuinnin EM-finaalissa.

Lyhyen radan EM-kilpailuiden neljännen kilpailupäivän aamujaksosta illan välieriin eteni kolme suomalaista. Välieräuintien lisäksi Mimosa Jallow ui illalla 50 metrin selkäuinnin EM-finaalissa.

Jallowilla on edessään kahden lajin ilta, kun aamulla hän ui paikkansa 100 metrin selkäuinnin välieriin. Jallow ui ajan 58.07 ja oli alkuerien kahdeksas.

Myös Lotta Upanne ui 100 metrin selkäuinnin välieriin. Alkuerässä Upanne oli oman eränsä neljäs ja kokonaistuloksien yhdeksäs. Upanteen aika oli 58.16.

– Aamun uinti oli rento. Yöunet jäivät vähäisiksi ja olin aamulla melko väsynyt, niin siihen nähden uinti ja aika oli hyvät. Nyt palauttelua ja illalla uudelleen. Ennätysparannusta lähden hakemaan ja odotan innolla illan uintia, Upanne sanoo.

Illan välierissä nähdään myös jälleen Laura Lahtinen, joka ui aamulla 100 metrin perhosuinnin aikaan 58.48 ja oli alkuerien yhdeksäs.

Kokko ui oman ennätyksen sivulajissaan

Tanja Ruohoniemi ui 100 metrin perhosuinnin alkuerissä ajan 1:01.79 ja oli oman eränsä yhdeksäs ja kokonaistuloksissa sijalla 23.

Ronny Brännkärr oli 200 metrin vapaauinnin alkuerien kokonaistuloksien 29 ajallaan 1:48.00.

Martta Ruuska ui 200 metrin sekauinnin alkuerissä ajan 2:21.61 ja oli kokonaistuloksissa sijalla 28.

Miesten 50 metrin perhosuinnissa Kalle Mäkinen ui alkuerien sijalle 28 ajallaan 23.52. Myös Olli Kokko kisasi sivulajina 50 metrin perhosuinnin ja ui oman henkilökohtaisen ennätyksensä ajalla 24.12. Kokko sijoittui alkuerissä sijalla 33.

Katso kaikki aamun tulokset EM-kisojen tulospalvelusta.

Illan välierät alkavat kello 17.30 Suomen aikaa. Kisoja katsot suorana Yle Areenasta.

EM-kilpailujen TV-lähetysajat

Yle näyttää uinnin lyhyen radan EM-kilpailut suorina lähetyksinä jokaisena kilpailupäivänä.

Sekä aamujakso että iltajakso ovat katsottavissa suorina lähetyksinä Yle Areenassa.

Lisäksi aamujaksojen koosteet nähdään TV2-kanavalla iltapäivisin. Iltajaksot näkyvät TV2-kanavalla päivittäin live- ja koostelive-lähetyksinä, tarkempi aikataulu alla.

Aamujaksot uidaan Suomen aikaa kello 9–12 ja iltajaksot 17.30–19.30.

Lähetykset selostaa Mikko Hannula ja asiantuntijana on Ville Kallinen.