Brännkärr tykitti Sievisen SE-ajan uusiksi – Kokko jälleen SE-vauhdissa

#UUTINEN #UINTI 6.11.2021

Kazanin uinnin lyhyen radan EM-kilpailujen viidennen päivän iltajaksossa nähtiin peräti kuusi suomalaisuimaria.

Kazanin uinnin lyhyen radan EM-kilpailujen viidennen päivän iltajaksossa nähtiin peräti kuusi suomalaisuimaria. Mimosa Jallow ui heti jakson alussa huiman uuden Suomen ennätyksen 100 metrin selkäuinnin EM-finaalissa ja oli viides. 

Ronny Brännkärr vei nimiinsä Jani Sievisen vuonna 1996 uidun lyhyen radan 100 metrin sekauinnin Suomen ennätyksen. Sievisen entinen SE-aika 53.10 alittui Brännkärrin vauhdissa huimaan aikaan 52.97. 

– Uinnissa meni kaikki aika hyvin paitsi käännös selkäuinnista rintauintiin. Ajasta on todella hyvä fiilis. Tavoite on jatkossa rikkoa vielä lisää SE-aikoja, Brännkärr kertoo.

Brännkärr oli hurjalla ajallaan välierien 9. ja karsiutui niukasti jatkosta.

Olli Kokko oli illalla jälleen SE-vauhdissa. Kokko paransi aamulla uimaansa SE-aikaa 50 metrin rintauinnin välierissä lukemiin 26.35 ja oli välierien kymmenes. Kyseessä oli jo neljäs kerta EM-viikon aikana, kun Kokko ui uuden Suomen ennätyksen.

– Nyt oli vähän enemmän malttia kuin aamulla. Aamulla oli hirveää häsläämistä ja nyt oli parempi suoritus. Aikaa vain tippuu ja en tiedä mistä tämä tulee. Ei vaan voi käsittää, miten hyvin koko Suomen joukkue ui. Olen tosi ylpeä itsestäni ja kaikista kavereista. Meillä on niin hyvä yhteishenki, että tämä on pelkkää nautintoa, Kokko iloitsee.

Hulkko ja Kivirinta EM-finaaliin

Ida Hulkko eteni välierien kolmantena ajalla 29.68 naisten 50 metrin rintauinnin sunnuntain finaaliin.

– Se oli huomattavasti parempi uinti kuin aamulla, jolloin minulla oli vähän kisafiilis hukassa. Edelleen oli ongelmia käännöksen kanssa ja jouduin tulemaan vähän pitkältä. Ajasta sain hyvin napattua pois ja finaaliin lähdetään räyhäämään Veeran kanssa, Hulkko kertoo.

Veera Kivirinta paransi omaa ennätystään alittamalla 30 sekunnin rajan ajalla 29.85. Kivirinta eteni huomiseen finaaliin välierien kuudentena.

– Oli hyvä uinti. Kävin aika syvissä tuossa väliajalla, kun aamun uinti ei ollut yhtään sitä, mitä toivoin ja lähdin yliyrittämään. Stressasin iltauintia ja ajattelin, että vähän malttia tähän touhuun, niin kyllä se aika sieltä tulee. Olen yli neljä vuotta odottanut 30 sekunnin alitusta ja nyt se vihdoin tuli. Lopussa on vielä vähän parannetavaa ja käännös ei mennyt kauhean hyvin, mutta ei voi kuin olla tyytyväinen, Kivirinta iloitsee.

Laura Lahtinen ui sivulajissaan naisten 50 metrin perhosuinnin välierässä ajan 26.41 ja sijoittui sijalle 16. Vaikeuksistakin kärsinyt ja useita matkoja viikon aikana kisannut Lahtinen oli silti tyytyväinen uintiensa nykyiseen tasoon.

– Uinti tuntui hyvältä nyt illalla ja olin yllättynyt siitä. Lähdin kuitenkin sähläämään ekalla piikillä vetojen, seinän ja pintautumisen kanssa. Hävisin niissä varmaan kymmenyksiä ja se näkyi ajassa. Neljä välieräpaikkaa kertoo siitä, etten ui ohiuinteja enää niin paljoa ja pystyn suoriutumaan omalla tasolla vaikeuksienkin kanssa. Aika paljon potentiaalia on, eikä pelkästään yhdessä lajissa, Lahtinen kertoo.

Sunnuntaiaamun suomalaiset:

Kello 9.13 Naisten 400 metrin vapaauinti

Laura Lahtinen

Kello 9.37 sekajoukkueviesti 4x50 metriä sekauintia (Lotta Upanne, Olli Kokko, Mimosa Jallow, Kalle Mäkinen)

EM-kilpailujen TV-lähetysajat

Yle näyttää uinnin lyhyen radan EM-kilpailut suorina lähetyksinä jokaisena kilpailupäivänä.

Sekä aamujakso että iltajakso ovat katsottavissa suorina lähetyksinä Yle Areenassa.

Lisäksi aamujaksojen koosteet nähdään TV2-kanavalla iltapäivisin. Iltajaksot näkyvät TV2-kanavalla päivittäin live- ja koostelive-lähetyksinä, tarkempi aikataulu alla.

Aamujaksot uidaan Suomen aikaa kello 9–12 ja iltajaksot 17.30–19.30.

Lähetykset selostaa Mikko Hannula ja asiantuntijana on Ville Kallinen.

TV2-lähetysajat

Sunnuntai klo 13.10–14.00 ja 17.25–19.40

Asiasanat

EM-kilpailut

Lisää vastaavia uutisia