Sini Tuuli päättää kilpauransa EM-kisoihin

#UUTINEN #TAITOUINTI 10.6.2024

Kuva: Deep Blue Media

Taitouinnin EM-kilpailut alkoivat Serbian Belgradissa tänään 10.6.2024. Ensimmäisenä lajina oli soolon vapaaohjelman alkukilpailu, jossa Suomea edusti Vantaan Pyörteen Sini Tuuli. Uinti oli Tuulin viimeinen uinti hänen kilpaurallaan. Tuulin valmentajan Iris Luceniuksen mukaan heidän tavoitteena oli olla tyytyväisiä uinnin jälkeen ja se toteutui.

– Asiaankuuluvalla haikeudella katsoin kaunista suoritusta. Sini esiintyi hienosti ja kisoihin vaikeutettu ohjelma onnistui erinomaisesti. Suoritus oli hyvää tasaista laatua eikä siellä ollut mitään suurempia heikkoja kohtia, vaikka basemarkit toki vetivät pisteitä alaspäin ratkaisevasti, valmentaja kommentoi.

Kuva: Deep Blue Media


Tuuli on aloittanut taitouintiharrastuksensa vuonna 2008 saaden kimmokkeen lajiin Pekingin olympialaisia katsoessaan. Telinevoimisteluharrastus vaihtui heti syksyllä taitouintiin ja tie veikin nopeasti alkeis- ja jatkokurssista kilparyhmään.

– Uinti meni ihan hyvin, koin voivani eläytyä ohjelmaan paremmin kuin yleensä. Harmillisesti kolme basemarkkia tiputti minut finaalipaikasta, mutta se on lajin nykyinen karu totuus. Taiteellisen pisteet kertoivat kuitenkin, että paikka EM-lavalla oli hyvinkin ansaittu, eikä oikeasti ole syytä suruun. Tämä oli viimeinen kilpailuni, jatkan matkaani sijoituksen harmituksesta huolimatta kuitenkin rauhallisin mielin. Olen hurjan kiitollinen kaikille, jotka ovat tukeneet, kannustaneet ja tsempanneet, kiitos siitä, kertoo Tuuli.

Kuva: Deep Blue Media


Tuuli on saavuttanut 16 vuoden aikana kymmeniä SM-mitaleja. Arvokisaedustuksia hänellä on kolme: vuoden 2021 EM-kilpailut, vuoden 2024 MM-kilpailut sekä käynnissä olevat Belgradin EM-kilpailut.

Taitouinnin EM-kilpailut jatkuvat huomenna tiistaina 11.6.2024 duon vapaaohjelmalla ja soolon teknisellä ohjelmalla.

Kisasivut

Liveseuranta Eurovision Sport

Lisää vastaavia uutisia