Hulkko EM-finaalin neljäs – viestijoukkue seitsemäs

#UUTINEN #UINTI 7.11.2021

Ida Hulkko ui 50 metrin rintauinnin finaalissa neljänneksi.

Kazanin lyhyen radan EM-kilpailuiden viimeisen kilpailupäivän iltauinneissa nähtiin kaksi henkilökohtaista finaalia sekä viestifinaali: Ida Hulkko ja Veera Kivirinta uivat naisten 50 metrin rintauinnin finaalissa ja Suomen sekaviestijoukkue ui 4x50 metrin sekauinnissa.

Ida Hulkko ui 50 metrin rintauinnin finaalissa neljänneksi. Hulkko kellotti finaalissa ajan 29.82. EM-mitali jäi Hulkolta vain kahden sadasosan päähän. 

– Uinti oli perussuorittamista ja loppu meni vähän pakottamiseksi. Ehdottomasti mitali oli otettavissa ja se oli tavoitteeni. Kyllä se jäi niin pienestä kiinni ja niin paljon tuli virheitä, että se ärsyttää eniten. Jos olisin saanut uitua omalla tasollani ja pidettyä uinnin kasassa, niin olisi se mitali sieltä tullut, Hulkko kertoo.

Hulkko lähtee loppukauteen revanssi mielessään.

– Minun pitäisi saada enemmän nälkää. Tokion olympialaisten jälkeen olen kisannut niin paljon, että on jäänyt se nälkä pois ja kisoista on tullut rutiinia. Pitää saada rakennettua hyvä kisafiilis, vaikka kisoja on paljon alla. (Loppukautena) lähden hakemaan revanssia. MM-kilpailuissa on samoja uimareita ja samanlaiset mahdollisuudet, katsotaan, että siellä sadasosat ovat sitten minun puolellani, Hulkko kertoo.

Veera Kivirinnan finaaliuinti hylättiin. Kivirinnan hylkäyksen syynä oli perhosuinnin potku maaliin tullessa (SW 7.5 Perhosuinnin potku (pl. lähdön/käännöksen jälk.).

– Minulla meni startissa kädet ristiin, kun piti pistää ne liukuasentoon. En muista uinnista oikein mitään sen jälkeen ja yritin vaan suorittaa. Ei se lähtenyt mitenkään lentoon missään vaiheessa. Ärsyttää sunnattoman paljon, kun kaikki oli mahdollista. Nyt pitää ajatella, että tämä oli universumin tapa sanoa minulle, että starttia pitää harjoitella enemmän.

Hienosti omia ennätyksiä puolen vuoden aikana parantanut Kivirinta on tyytyväinen oman uintitasonsa kehitykseen.

– Onneksi tein eilen oman ennätyksen tällä matkalla ja myös sadalla metrillä aiemmin. Tämä on ollut hullu puolivuotinen, kun tein ennätykset lyhyellä ja pitkällä radalla finstalla (50m) ja satasella (100m). Kehitys on huimaa ja hyvä, että jää jotain hampaankoloon, niin voin sitten kostaa universumille, Kivirinta sanoo.

Sekaviestijoukkue seitsemäs

Suomen sekaviestijoukkue ui 4x50 metrin sekauinnin finaalissa seitsemänneksi. Sekaviestijoukkue kellotti ajan 1:39.37. Suomen joukkueessa uivat Lotta Upanne, Olli Kokko, Mimosa Jallow ja Kalle Mäkinen.

– Oli huikea fiilis kävellä finaalistarttiin, kun tuli savua ja Suomen lippu lepatti. Ei ole tuollaista kokemusta ennen tullut, niin ihan sairaan hienoa. Tämä joukkue ja nuo kolme muuta uimaria tässä on jotain niin siistiä, että tekisi mieli itkeä. EM-viikko ja omat suoritukset vetävät hiljaiseksi. Olen tosi etuoikeutettu ja kiitollinen, että saan uida tällaisissa kisoissa Euroopan ja maailman parhaita vastaan, neljä Suomen ennätystä EM-kilpailuissa uinut Kokko iloitsee.

Joukkueen viimeisen osuuden uinut ja aikuisten arvokisojen ensikertalainen Mäkinen oli tyytyväinen omaan uintiinsa viestissä.

– Oli sairaan siisti kokemus uida finaalissa. En voinut etukäteen edes kuvitella, miten siistiä se on. Oli todella motivoivaa olla finaalissa ja siinä oli sitä fiilistä, että nyt mennään. Ajan perusteella oma uinti osui nappiin. Vaihto meni hyvin ja annoin kyllä kaikkeni tähän, Mäkinen kertoo.

Asiasanat

EM-kilpailut

Lisää vastaavia uutisia