Ida Hulkko kurotti kahdenkympin joukkoon MM-altaassa

#UUTINEN #UINTI 22.7.2019

Gwangjussa vauhtiin päässeiden MM-uintien toisena päivänä altaassa nähtiin kaksi suomalaista sadan metrin matkoilla. Välierien ovet eivät vielä auenneet mutta Ida Hulkko venytti lähelle jatkopaikkaa.

Kello oli eri mieltä Hulkon kanssa

Toistaiseksi parhaan suomalaissijoituksen Gwangjussa ui Ida Hulkko satasen rintauinnin alkuerissä. Tamperelainen oli 19:s ajalla 1.08,34, mutta se ei tyydyttänyt uimaria itseään:

– Ärsyttää, kun se tuntui niin hyvältä mutta eihän tuo vauhti ollut sitä mitä piti. Herkistelemättömänä on tullut kovempaa, ja nyt on fiilis, että ollaan 1.07:n kunnossa ja aloituskin oli juuri mitä pitää. Ollaan noita toisia vinstoja hiottu tosi paljon, ja kyllä mä sen jaksan, treeneissä toinen vinsta on tullut kevyesti 35,5 mutta täällä 36,8, Hulkko tuskaili.

Hänen väliaikansa puolimatkassa oli 31,47 ja toinen puolikas 36,87. Tämän vuoden aikana Hulkko on uinut sataa metriä ahkerasti, ja ennätys on huhtikuulta lukemissa 1.08,04. MM-välieräpaikkaan tarvittiin 1.07,81, juuri sellainen aika, jota Hulkko odotti itseltäänkin.

– Oli kyllä yllätys, että aika ei ollut parempi, tuntui niin hyvältä.

Nyt Hulkolla on neljä välipäivää ennen 50 metrin rintauintia.

Ida Hulkko tuntee olevansa 1.07:n kunnossa olympiamatkalla, mutta vauhti ei ole tullut vielä ulos. Kuva: Jussi Salminen

Jallow puristi pikkuisen yli

Sadan metrin selkäuinnin alkuerissä ensimmäisen MM-starttinsa Gwangjussa ottanut Mimosa Jallow päätyi aikaan 1.01,39. Se riitti 26. sijaan.

– Oli vähän liikaa latausta ja se meni yliyrittämiseksi. Sitä se on tällä kaudella ollut, että jos lähtee rennosti, niin ensimmäinen 50 metriä ei ole tarpeeksi kova, ja sitten sen vauhdin saaminen siihen on tullut puristamisen kautta, Jallow kertoi.

Tulos oli Jallowin kolmanneksi paras tällä kaudella. Nyt puolen matkan väliaika oli 29,04, kun se viime kesän EM-kisojen ennätysuinnissa oli 28,57.

– En muista milloin olisi viimeksi sattunut reisiin näin paljon, kuolin kyllä siihen toiselle vinstalle. Käännöksen jälkeisiin delffareihin on satsattu paljon, eikä ne nyt tulleet oikein hyvin, en saanut sitä ponnistusta tehtyä taaskaan kunnolla, se on liian hätäinen, Jallow jatkoi.

Välieriin vaadittiin 1.00,66. Jallow kisaa seuraavan kerran keskiviikkona 50 metrin selkäuinnissa.

Mimosa Jallow joutui puristamaan uintiaan liian kovaa saadakseen avausvinstalle vauhtia. Kuva: Jussi Salminen

MM-kisojen kolmantena päivänä tiistaina kisaa vain yksi suomalainen, Ari-Pekka Liukkonen 50 metrin rintauinnissa.

Suomalaistulokset ja lajit MM-kisasivulla 

Asiasanat

MM-kilpailut