Urhea, Kuortane ja Vierumäki uintiurheilun strategisiksi kumppaneiksi – poikkeuksellinen kumppanikokonaisuus suomalaisessa urheilussa

#UUTINEN #UINTI #UIMAHYPYT #TAITOUINTI #VESIPALLO 25.8.2022

Uimaliiton Tony Kilponen, Kuortaneen Tapio Korjus ja Vierumäen Peter Gabrielsson liputtavat vahvan strategisen kumppanikokonaisuuden puolesta.

Suomen Uimaliitto on sopinut merkittävistä valmennus- ja harjoituskeskuskumppanuuksista Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia Urhean sekä Kuortaneen Urheiluopiston ja Suomen Urheiluopiston kanssa. Kokonaisuus kattaa uintiurheilun valmennus- ja koulutuskokonaisuuden eri vaiheet ja osa-alueet.

Eri opistojen ja oppilaitosten kanssa rakennettu kokonaisuus on poikkeuksellinen mahdollistaen harjoittelun, leirityksen ja osaamisen kehittämisen uintiurheilun eri vaiheissa. Uimaliiton toiminnanjohtaja Tony Kilponen näkeekin nyt rakennetun kokonaisuuden vastaavan uintiurheilun vaativaan olosuhdekysymykseen parhaalla mahdollisella tavalla.

”Uudistumme kerralla kunnolla ja yhdistämme entistä tiiviimmin voimamme uintiurheilun hyväksi. Saamme dynaamisen ja kehitystä hakevan joukon toisiaan täydentäviä strategisia kumppaneita, mikä on poikkeuksellista suomalaisessa urheilussa. Tämä on hyvä päivä uintiurheilulle”, iloitsee Kilponen.

Pääkaupunkiseudulla toimiva huippu-uinnin Olympiavalmennuskeskus Helsinki Swimming Academy (osa Urheaa) toimii valtakunnallisena huippu-uinnin valmennuskeskuksena sekä uintiurheilun kansainvälisenä kilpailukeskuksena. Urheassa toimii myös vahva nuorten uimarien akatemiaohjelma, joka tuo uimareita yläkouluikäisistä lukioon ja edelleen huippu-uinnin valmennukseen.

”Huippu-uinnin Olympiavalmennuskeskus Helsinki Swimming Academy (HSA) on valtakunnallinen huippu-uinnin keskus, joka on Uimaliiton tärkein huippu-uinnin valmennuskeskittymä. Nuorten uimareiden akatemiaohjelma, jota toteutetaan tiiviissä yhteistyössä paikallisten uimaseurojen kanssa, taas tukee uimarin polkua kohti maajoukkueita”, toteaa Urhean toimitusjohtaja Simo Tarvonen.

Kuortaneen Urheiluopisto toimii Uimaliiton ja uimaseurojen yhtenä valtakunnallisena leiri- ja harjoituskeskuksena. Kuortaneen tavoitteena on mahdollistaa kansainvälisen tason harjoituskeskusolosuhteet uintiurheilulle uuden suunnitellun uimahallin myötä.

Kuortaneen valmennuskeskuksen johtaja Tapio Korjus uskoo uinnin valoisaan tulevaisuuteen.

 ”On hienoa jatkaa ja laajentaa monipuolista yhteistyötä Uimaliiton ja sen jäsenseurojen kanssa. Kumppanuus vahvistaa uintiurheilun olosuhteita ja huippu-urheilussa tarvittavaa asiantuntijaosaamista – tästä kaikesta hyötyvät erityisesti urheilijat ja valmentajat. Kuortaneen Olympic Training Center haluaa tehdä kaikkensa uinnin kansainvälisen tason olosuhteiden ja tietysti menestyksen eteen kaikissa uimarin polun vaiheissa”, toteaa Korjus.

Vierumäki uintiurheilun osaamis- ja koulutuskeskukseksi

Suomen Urheiluopisto Vierumäellä toimii sopimuksen myötä uintiurheilun valmennus- ja ohjaustoiminnan osaamisen kehittämisen strategisena kumppanina. Vierumäki on koulutusorganisaationa profiloitunut vahvaksi osaamiskeskukseksi ja eri lajien valmennustietouden ”tyyssijaksi” ja on Uimaliitolle luonnollinen valtakunnallinen osaamisen kehittämisen keskus.

Suomen Urheiluopiston ja Vierumäki yhtiöiden toimitusjohtaja Peter Gabrielsson on iloinen, että maan suurimpana urheilun ja liikunnan osaamiskeskittymänä ja kouluttajana yhdessä Haaga-Helian kanssa, Vierumäki on mukana kehittämässä suomalaisen uinnin osaamista Uimaliiton strategian mukaisesti.

”Olemme iloisia, että Uimaliitto ja suomalainen uinti on valinnut Vierumäen ja Suomen Urheiluopiston pitkäaikaiseksi strategiseksi kumppaniksi ohjaajien, valmentajien, seuratoimijoiden, olosuhteiden ylläpidosta vastaavien henkilöiden sekä myös liiton henkilöstön osaamisen ja toimintatapojen kehittämiseksi. Vierumäen strategian ytimessä on urheilun ja liikunnan koulutus. Meille yhtä tärkeää on, että suomalainen huippu-uinti menestyy kansainvälisesti kuin se, että jokainen suomalainen liikkuu enemmän ja voi paremmin liikkuessaan vedessä”, sanoo Gabrielsson.