Päätöspäivänä kaksi Suomen ennätystä uusiksi - Mimosa Jallow päätti hienon uransa näihin kisoihin

#UUTINEN #UINTI 3.7.2022

Kalle Mäkinen, 50m selkäuinnin SE-mies. Kuva: Teemu Moisio

Vuoden 2022 SM-uinnit Tampereella saivat arvoisensa päätöksen, kun Kalle Mäkinen tykitti Jani Sievisen lähes 24 vuotta sitten tehdyn Suomen ennätyksen uusiksi. Sievisen 25.99 kalpeni vielä reilusti, kun Vandersin (Vantaa) Mäkinen nappasi siitä lähes neljä kymmenystä pois ajalla 25.61.

“Heti verryttelyssä tiesin, että tänään lähtee, joka päivä oon parantanut kohti iltaa ja ei se sitten ollut, kun suorittaa”, Kalle kertoi luottavaisena omaan vauhtiinsa.

“Olihan se aikakin jo (rikkoa Suomen ennätys), vähän turhan kauan se on ollut Janin nimissä”, Mäkinen sanoi itsevarmana.

Kolme ensimmäistä SM-uintipäivää oli Suomen ennätysten kanssa hiljaisempaa, mutta sunnuntaina tärähti kunnolla, kun myös miesten 4x100 metrin vapaauintiviestissä Cetus Espoo alitti vanhan SE-ajan yli sekunnilla. 

Cetus Espoon joukkue, Miikka Ruohoniemi, Luukas Vainio, Mihail Khanoukhaev ja Tuomas Kiviluoma, pysäytti kellot aikaan 3,23.34. Iloinen ja huojentunut oli Cetuksen joukkue voittonsa jälkeen rikottuaan Swimming Jyväskylän nimissä olleen kuusi vuotta vanhan ennätyksen jälkeen.

“Itsellä rankat kisat alla tässä, mutta Miikka antoi sen verran hyvän johdon siihen että siitä oli vain helppo saada momenttumia”, Tuomas Kiviluoma kertasi omaa uintiaan toisella osuudella.

“Eilen valmentaja meille vinkkasi tän, että voisi olla tässä mahdollisuus ennätykseen ja sitten omatkin hyvän mielen kisat muuttui hirveeksi stressipalloksi. Kuitenkin, kun keskusteltiin kavereiden kanssa nii kyllä tähän luotto oli, että me tähän pystytään”, Kiviluoma summasi vielä odotuksiaan ennen uintia.

Cetuksen joukkueen haastatteluun pääset tästä.

Vähemmänkin yllättäviä tapahtumia päätöspäivänä nähtiin, kun tuttuun tapaan TaTu Tampereen rintauimarit napsivat mestaruudet päivän lajeistaan. Ensin Olli Kokko nappasi nimiinsä 100 metrin rintauinnin Suomen mestaruuden ajalla -. Naisten puolella uitiin 50 metrin rintauinnissa, jossa voiton nappasi tällä kertaa TaTun Veera Kivirinta ajalla - ennen joukkuekaveri Ida Hulkkoa.

Suomen maajoukkueen selkäuintitähti Mimosa Jallow lopettaa ammattilaisuransa

Suomen ennätysten lisäksi suomalainen uintikansa sai myös toisenlaisia uutisia, kun juuri iltajakson alla maajoukkueen pitkäaikainen tähtiuimari Mimosa Jallow ilmoitti lopettavansa ammattilaisuransa näihin kisoihin.

Ensimmäiset arvokisansa jo kymmenen vuotta sitten uinut Jallow kertoi päätöksestä omassa Instagramissaan. Jallowilla on lopettaessaan hallussaan sekä pitkän että lyhyen radan Suomen ennätykset kolmessa eri lajissa, 50 metrin perhosuinnissa, sekä 50 ja 100 metrin selkäuinneissa.

“Mimmu” toi vuonna 2018 ainoana suomalaisena mitalin Glasgow’n EM-kisoista napaten pronssia 50 metrin selkäuinnista. Ensimmäisen arvokisamitalinsa “Mimmu” nappasi jo 2016 Lontoon EM-kisoissa kun hän oli mukana voittamassa pronssia Suomen sekauinnin viestijoukkueessa.

Kiitokset Mimosalle koko uintiyhteisön puolesta kaikista niistä hetkistä, joita olet suomalaiselle huippu-uinnille antanut.

Katso viimeisen illan tulokset tästä.

 

Asiasanat

SM-uinnit