Kasvio, Teijonsalo, Khalili ja Lindholm päivän nimet lyhyen radan SM-uinneissa Vaasassa

#UUTINEN #UINTI 15.12.2022

Louna Kasvio mestaruusuinnissaan. Kuva: Teemu Moisio

Lyhyen radan SM-uintien ensimmäisenä päivänä Vaasassa uitiin Suomen ennätyksiä sekä alitettiin EM-rajoja. Päivän tiukimmat kisat käytiin rintauintifinaaeissa. Päivän nimiksi nousivat Louna Kasvio, Fanny Teijonsalo, Nader Khalili ja Davin Lindholm

Vaasan Uimaseuran Nader Khalili kirjautti nimiinsä kaksi parauinnin SE-aikaa ja voitti kaikki uimansa lajit. VSE-ajat syntyivät 400 metrin vapaauinnissa aamupäivällä ja illan 50 metrin rintauinnissa. 

Nuorten sarjoja uivan Simmis Granin Louna Kasvion vuosi on ollut menestyksekäs. Vuosi päättyy myös erinomaisiin uinteihin Vaasassa, kun sekä nuorten että aikuisten sarjassa Kasvio ui torstain aikana 200 metrin sekauinnin sekä 400 metrin kultaa. 

400 metrin vapaauinnin jälkeen Kasvio iloitsi ennätyksensä parantamisesta.

"Aika oli ennätys ja oon uinut tämän neljästi viikon sisään, niin on se mukava, kun parantaa sitä pari päivää sitten uitua aikaa", iloitsi Kasvio.

Simmiksen Davin Lindholm vei torstaina kaksi nuorten mestaruutta: 100 metrin vapaauinnissa sekä 50 metrin rintauinnissa. Pienellä marginaalilla nuorten SE-tehtailija Lindholm jäi hopealle aikuisten sarjan 50 rintauintifinaalissa ajalla 26,97. Cetus Espoon Miikka Ruohoniemi oli 11 sadasosaa Lindholmia nopeampi. 

Kilpailun jälkeen Lindholm harmitteli hopeasijaa.
 
"Nyt kirjaimellisesti ärsyttää, että jäätiin pari kymppää Bergenin ajasta, mutta ehkä ensi vuonna mestaruus on sitten mun. Odotan viikonloopulta hyviä uinteja, ajoilla ei enää niin väliä, mutta kunhan saan laadukkaita uinteja", sanoi Lindholm, joka odottaa joulun pyhiä päästäkseen hetkeksi hengähtämään altaasta.   

Fanny Teijonsalo oli yksi päivän iloisimmista uimareista. Teijonsalolla oli aikaraja rikottuna lyhyen radan MM-kisoihin Melbourneen, mutta hän teki jo aiemmin syksyllä päätöksen jättäytyä pois kilpailuista sairasteluiden vuoksi. 

"Hyvä tunne, vähän 200 näkyi, että kestävyys ei ole ihan tikissä, mutta hyviä uinteja, ja kaikki oli positiivisia yllätyksiä tänään", iloitsi Teijonsalo, joka ui torstaina 50. Suomen mestaruutensa 200 metrin vapaauintiviestissä. 

Teijonsalo täydensi 100 metrin rintauinnin Suomen mestaruudella upeaa sarjaansa henkilökohtaisilla matkoilla. 

"Olihan tuo rintauinnin Suomen mestaruus aika jytky ja vielä satasella. Ennen tuota mestaruutta löytyi jo perhosen, selkäuinnin sprintin ja pitkänmatkan vapaauinnin ja sekauinnin Suomen mestaruudet, niin nyt on sarja täynnä", fiilisteli Teijonsalo.

Cetus Espoon joukkue ui uuden Suomen ennätyksen lyhyen radan 4 x 50 metrin sekauinnin sekaviestin 1.41,72. 

Vuoden 2023 lyhyen radan EM-rajojen aikaikkuna on auki. Miikka Ruohoniemi rikkoi 50 rintauinnissa LREM-rajan ajallaan 26,86.

Lyhyen radan SM-uinnit jatkuvat Vaasassa perjantaina 16.12.2022.

Tulokset Jakso 1 I Jakso 2 
Ohjelma ja lähtölistat 
Livestream 

SM-kisojen kuvat käytettävissä vapaasti kisaviestinnässä 
Kuvakreditit: Uimaliitto/Teemu Moisio