Tampereella jatkettiin kolmospäivän merkeissä - TaTun rintauimarit odotetun kovassa vedossa

#UUTINEN #UINTI 2.7.2022

Kuva: Teemu Moisio

Naisten 100 metrin rintauinnissa odotettiin jopa kotiseura TaTu Tampereen kolmoisvoittoa. Maajoukkueen rintauintitähdet Ida Hulkko ja Veera Kivirinta nappasivat korkeimmilta korokkeilta paikat, mutta Simmiksen Hanna Kareinen tuli ja nappasi itselleen paikan kolmanneksi korkeimmalta korokkeelta. 

Hulkko ui voittoon ajalla 1,09.38 ja vielä ensimmäisen 50 metrisen jälkeen johdossa ollut Kivirinta pysäytti toisena kellot aikaan 1,09.76.

Miesten 50 metrin rintauinnissa nähtiin odotettu voittaja kun TaTun Olli Kokko nappasi SM-kultaa ajalla 27.99 ennen Jyväskylän Aallon Teemu Vuorelaa. Vuorelalla kello pysähtyi aikaan 28.38 ja oli samalla hänen oma ennätyksensä.

“Kaikki finstat (50m) on ollut todella lähellä ennätyksiä ja nyt meni vieläpä lajissa mistä en olisi uskonut. Täytyy myöntää että tässä vaiheessa tuo ennätyksen rikkominen tuntuu jopa paljon paremmalta kuin toissapäiväinen ennätyksien rikkominen”, Vuorela kommentoi ennätystään.

Vanhasta keskimatkan uimarista on kuoriutumassa vähitellen varsinainen sprintteri.

“Nicolas Santokset ja muut näyttäneet että 42-vuotiaanakin voi sprintit kulkea niin tämä tuntuu luonnolliselta siirtymältä keskimatkoista. Selkeästi kokoajan parempaan suuntaan niin näyttää siltä että ura vaan jatkuu kun vauhti kiihtyy”, Vuorela naureskeli.

Vuorelan haastatteluun pääset tästä.

Miesten 100 metrin vapaauinnissa Ronny Brännkärr jatkoi edellispäivien tapaan voittokulkuaan voittaen ajalla 50.27.

Parauinnissa samaisella matkalla Vaasan Uimaseuran Nader Khalili ui uuden S14-luokan Suomen ennätyksen jo aamun alkuerissä ajalla 56.08. Illan finaalissa nähtiin samaisella matkalla vielä toinen ennätys, kun Järvenpään Uintiklubin Henrik Krogius tykitti S5-luokkaan uuden SE-ajan 1,28.39.

Ronny Brännkärrin tavoin kovassa mitaliputkessa on näissä kisoissa ollut Jyväskylän Aallon Mimosa Jallow, joka nappasi 50 metrin selkäuinnista jo SM-uintien viidennen kultamitalinsa ajalla 28.26.

Viesteissä jälleen tunnetta kerrakseen

Viestiuinneissa nähtiin taas paljon tunnetta ja hallissa oli ääntä kuin Globenissa konsanaan. Ensin naisten 4x100 metrin vapaauintiviestissä kultaa nappasi Cetus Espoo ennen Jyväskylän Aaltoa ajalla 3,51.11.

Illan viimeisessä lajissa miesten 4x100 metrin sekauinnissa kultaa nappasi, kukas muukaan kuin kotijoukkue TaTu Tampere. Aikaan 3,45.09 uineessa TaTun joukkueessa heti alkuun kaulan muihin nappasi Metin Aydin. Myös Olli Kokko sekä joukkueensa nuorin Lassi Niemi kuroivat kaulaa ja lopulta ankkuri Anton Herrala sai rauhassa tuoda joukkueensa voittoon ennen kahta Cetus Espoon joukkuetta.

“Metin toi etumatkaa niin paljon eteen ettei tarvinnut ressata, niin huonossa kunnossa ei olla että joku olisi vielä saanut kiinni”, Herrala naurahti.

SM-uinnit jatkuvat sunnuntaina Tampereen uintikeskuksessa. Aamujakso alkaa 9:00 ja iltajakso 18:00. Kilpailuja voi seurata livenä Aamulehden verkkosivujen livestriimistä.

Lauantain iltajakson tulokset.