Hulkko selvään voittoon päämatkallaan - HSS ja Cetus viestivoittoihin

#UINTI 17.6.2023

Kuva: Teemu Moisio

Lauantaina Porin pitkällä radalla nähtiin tiukkoja taisteluita, kun SM-uintien kolmas kisäpäivä uitiin päätökseen.

Odotetuin uinti nähtiin kun naisten 100 metrin rintauinnissa Ida Hulkkoa haastoi seuratoveri Anniina Murto TaTu Tampereesta ja Salon Uimareiden nuori Kiia Metsäkonkola. Aamun alkuerissä nopein oli nimenomaan Metsäkonkola, mutta illalla nähtiin totuttua Hulkkoa kun hän puristi alkueristä lähes kolme ja puoli sekuntia pois uiden aikaan 1.07,94. Hulkon jälkeen loppukiristä SM-hopeaa nappasi Murto ja pronssia Metsäkonkola.

Naisten 400 metrin vapaauinnissa nähtiin niin ikään tiukka taistelu, josta voiton lopulta nappasi eilen upean Suomen ennätyksen uinut Louna Kasvio. Hän pysäytti kellot aikaan 4.21,11 vajaan sekunnin erolla toiseksi uineeseen Leonie-Sarah Josephine Tenzeriin. Simmis Grania edustavan Kasvion ja Mikkelin Uimaseuraa edustavan Tenzerin kanssa palkintopallille kolmanneksi ui HSS:n Ada Hakkarainen.

Kaikista tiukin taistelu nähtiin kuitenkin HSS:n Davin Lindholmin ja Jyväskylän Aallon Julius Nybergin välillä miesten 50 metrin rintauinnissa. Aamun alkuerissä 28:n sekunnin alle uinut Nyberg ui finaalissa ajan 28,16 ja vei lopulta illalla SM-kultaa vain 0,03 sekunnin erolla Lindholmiin. Kolmanneksi kiristi TaTun Jami Ihalainen.

“Kyllähän se uran ensimmäinen kulta maistuu. Huomasi heti alussa että Davin tulee siinä vieressä, hyvä kisa oli” Nyberg kommentoi YLE:lle voittoaan ja tiukkaa taistelua.

Parauinnissa ennätyksiä kaksin kappalein

Parauinnissa nähtiin eiliseen tapaan uusia Suomen ennätyksiä, kun Vaasan Uimaseuraa edustava Nader Khalili hyppäsi altaaseen 50 metrin rintauinnissa. SB14-luokan vanha PSE-aika rikkoutui yli puolella sekunnilla kun kello pysähtyi aikaan 32,87.

Eilen tykitettiin myös yksi PSE-aika lisää kun HSS:ää edustava Anu Valli ui S8-luokassa naisten 50 metrin vapaauinnissa ajan 45,65. 

Päivän päätti tuttuun tapaan viestiuinnit kun uitiin naisten 4x100 metrin vapaauintiviesti ja miesten 4x100 metrin sekauintiviesti.

Naisten puolella voiton vei Cetus Espoo, jonka joukkueeseen kuului Inka Vahtola, Peppi Siirtola, Emmi Nieminen ja Fanny Teijonsalo. Joukkue ui viestinsä aikaan 3.51,19 ennen Vaasan Uimaseuraa ja Cetus Espoon kakkosjoukkuetta.

Miesten puolella nähtiin hurja kahden joukkueen taistelu, josta lopulta voiton vei Helsingfors Simsällskap alle puolen sekunnin erolla Cetukseen. Ajan 3.46,59 uineessa voittajajoukkueessa uivat Niki Karlsson, Davin Lindholm, Aleksandr Ipatkov ja Lassi Haimi. Pronssille itsensä taisteli TaTu Tampere.

Kolmannen päivän tulokset

Jakso 5Jakso 6 

SM-kisojen kuvat käytettävissä vapaasti kisaviestinnässä. Kuvakreditit: Uimaliitto/Teemu Moisio

Asiasanat

SM-uinnit