Lyhyen radan SM-kisat uidaan Vaasassa - mukana Suomen kärkiuimarit MM-viisikkoa lukuun ottamatta

#UUTINEN #UINTI 13.12.2022

Vaasan Uimaseura isännöi tulevana viikonloppuna 15.-18.12.2022 lyhyen radan SM-uinteja. Nelipäiväiset kisat kokoavat Vaasan uimahalliin lähes 600 uimaria, mukana joukko parauimareita, jotka jatkavat tiiviisti syyskauden loppuun asti PM-uintien päätteeksi. 

Vaasassa uidaan kisojen aikana 2440 starttia. Kokonaisuuden läpivieminen vaatii Vaasan Uimaseuran organisaatiolta paljon, mutta kilpailun järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Elias Riekki kertoo järjestelyjen olevan mallillaan. 
 
”Vaikka joulu kolkuttelee jo ovella, olemme saaneet vapaaehtoisia riittävästi tekemään kilpailuita ja toimitsijat ovat olleet alusta asti innoissaan tulevista LRSM-kisoista. Lisäksi tulossa on suuri joukko toimitsijoita muista seuroista, heidän apu on korvaamatonta. Yhteistyö kaikkien sidosryhmien kanssa on ollut sujuvaa, ja on antoisaa tehdä kisoja yhdessä järjestelytoimikuntamme sekä Uimaliiton kanssa. Odotan pitkältä kisaviikonlopulta jännittäviä uintisuorituksia sekä yhdessä tekemisen meininkiä toimitsijakaartiltamme”, sanoo Riekki.

Vaasan lyhyen radan SM-uinnit osuvat samalle ajankohdalle kuin Melbournessa uitavat lyhyen radan MM-uinnit. MM-uinneissa edustavaa viisikkoa ei nähdä SM-kisoissa, mutta muutoin paikalla on kaikki Suomen kärkiuimarit. Monelle joulukuun kisaputki on myös tiivis, kun PM-uinnit Norjan Bergenissä päättyivät maanantaina 12.12.

Viimeisen puolen vuoden aikana tiiviiseen tahtiin nuorten Suomen ennätyslukemia uusiksi uinut Simmiksen Davin Lindholm urakoi sekä PM-uinnit että LRSM-uinnit. Seitsemän päivän sisään Lindholmilla kertyy lähes 30 kisastarttia.

”Sunnuntaina tullaan olemaan aivan rikki. Olen aina tykännyt kisata, mutta lokakuussa, kun uin neljästä viikosta kolmena kisoja, oli se henkisestikin jo raskasta. Nyt valitsin tarkoituksella PM-kisoihin vähemmän lajeja, kun tarkoitus on SM-kisoissa uida seitsemän henkilökohtaista starttia”, kertoo Lindholm urakastaan.

Tavoitteet ovat nuorella miehellä korkealla, mutta realismi on mukana myös syyskauden päätöskisoissa.

”Vaasaan tietenkin lähetään voittamaan ja parantamaan aikoja. Jos ei ajat parane, niin sekin otetaan vastaan. Tämä kausi on kuitenkin mennyt ajallisesti tosi hyvin, niin jos ei SM-kisoissa pääse ihan ennätysaikoihin, se on myös ihan okei. Tässä vaiheessa kautta se on myös ihan odotettavissa”, pohtii Lindholm ennätyskuntoaan, josta viimeisimmät tulokset ovat Norjasta. Bergenissä Lindholm ui uuden nuorten Suomen ennätyksen 50 metrin rintauintiin.

Parauimareista katseet kääntyvät paikallisväreihin ja Vaaran Uimaseuran Nader Khaliliin, joka ui Bergenissä uusia parauinnin Suomen ennätyksiä (VSE) jopa kuusi kappaletta.
 
”Kaikki matkat kulkee Naderilla nyt hyvin. Lajit ovat teknisesti hallussa ja perustekeminen korkealla tasolla. Nader huolehtii syömisestä ja levosta kiitettävästi”, kertoo Khalilin akatemiavalmentaja Jari Kallio Norjan kisareissulta.


Kaikki Vaasan lyhyen radan SM-uinneista:

Kisainfo 
Kisakutsu ja ohjelma
Lähtölistat ja tulokset

Lyhyen radan SM-uinteja voi seurata LIVE STRIIMIN välityksellä 

Lisää vastaavia uutisia