Veera Kivirinta ui viidenneksi uinnin EM-kisoissa 50 metrin rintauinnissa

#UUTINEN #UINTI 17.8.2022

Kuva: Deep Blue Media

Uinnin EM-kilpailut päättyivät tänään Roomassa iloisiin suomalaistunnelmiin. Naisten 50 metrin rintauinnissa TaTU Tampereen Veera Kivirinta oli EM-finalin viides ajalla 30.86. Suomi sai EM-uinneista yhden hopeamitalin, neljä finaalipaikkaa ja seitsemän semifinaalipaikkaan.

Veera Kivirinta ui alkuerissä, semifinaaleissa ja finaalissa sijalle viisi. Kivirinta oli tyytyväinen pystyessään säilyttämään viidennen sijansa, vaikka kaikki palaset eivät loksahtaneet paikalleen päivän finaaliuinnissa. 

"Uinti oli sairaan hyvää, siellä oli painetta. Mutta tulin pintaan liian aikaisin, enkä saanut alkuliu'un potkua siihen ja vauhti pysähtyi ihan seinään ja piti rakentaa siitä. Euroopan viides, ei huono”, mietti Kivirinta.

Kivirinta on useamman kerran pudonnut jatkopaikoilta 50 metrin rintauinnissa kahden uimarin maakiintiösäännön vuoksi. 

”Aika isoissa kuopassa on käyty. Pelin henki on se, ja olen ajatellut, että tästä vielä noustaan. Silloin aattelin, että se on kyllä siistiä sitten, kun olen se paras uimari”, jatkoi Kivirinta. 

Veera Kivirinnan kommentit 

Veera Kivirinnan ura jatkuu tulevaisuudessa Helsingissä. Ura Jere Jänneksenvalmennuksessa päättyi upeaan EM-finaaliin. 

Suomen seitsemän uimarin EM-joukkue sai pitkän radan Euroopan mestaruusuinneista yhden hopeamitalin Matti Mattssonin tuomana, 4 finaalipaikkaa ja seitsemän välieräpaikkaa. Lisäksi Olli Kokko ui yhden Suomen ennätyksen Roomassa. 

EM-uintin tulokset  

EM-uintien suomalaiskommentit