Leonie Tenzer seitsemäs 1500 metrin vapaauinnissa

#UUTINEN 21.6.2024

Tenzer finaaliuinnissa. Kuva: Bildbyrån

Uinnin pitkän radan EM-kilpailuissa viidentenä kilpailupäivänä iltajaksolla nähtiin neljä suomalaista. Ada Hakkarainen ja Leonie Tenzer nähtiin naisten 1500 metrin finaalissa.

Mikkelin Uimaseuraa edustava Tenzer pisti finaalissa uusiksi henkilökohtaisen ennätyksensä, kun hän toi kädet kaakeliin ajassa 16.58,44 ja oli seitsemäs. Matkan Suomen ennätystä nimissään pitävä Hakkarainen oli kahdeksas ajalla 17.09,51.

– Tämä iltapäivä oli hullunmyllyä. Ensimmäiset Euroopan mestaruuskilpailuni ja finaali 1500 metrillä. En ole täysin tyytyväinen, mutta olen kuitenkin iloinen uudesta ennätyksestä, Tenzer iloitsee.

Cetusta edustava Fanny Teijonsalo ui illan semifinaalissa ajan 1.01,82, joka sivuaa hänen henkilökohtaista ennätystään. Aika toi Teijonsalolle sijan 10.

– Ei nyt mennyt ihan suunnitelmien mukaan. On tosi väsynyt kroppa, kun kisat on jä näin pitkällä ja unet jäi viime yönä aika lyhyeksi. Aika oli sama kuin mun ennätys, niin ei siihen super pettynyt voi olla. Harmittaa, kun tiedän, että oma taso on parempi ja selkäuinti on mennyt treeneissä niin paljon eteenpäin ja tiedän, ettei tämä ole paras mihin pystyn. Finaalipaikan näin lähelle jääminen harmittaa. Onneksi sunnutaina saa viestissä uuden yrityksen ja toivotaan, että siihen menessä kroppa ois saanu lepoa ja siinä sais oman tasoisen suorituksen ulos, Teijonsalo sanoo.

Aamun alkuerä uinnissaan Teijonsalo ui kahdeksanneksi, kellottaessaan ajan 1.01,99. Aamun uinnin jälkeen Teijonsalo kertoi, ettei aamun uintiin ollut helppoa tulla eilisen finaalin jälkeen. Kroppa oli aamulla väsynyt, mutta siitä huolimatta hän sai eräuinneissa aikaan hyvän rutiininomaisen uinnin.

Miesten 50 metrin rintauinnin illan semifinaalissa ui yksi suomalainen, kun Tatu Tamperetta edustava Olli Kokko selvitti tiensä aamun alkueristä semifinaalivaiheeseen. Kokko oli semifinaalien neljästoista ajalla 28,38. Viimeinen kisastartti Belgradissa oli Kokolle hallittu riski.

– Tiesin lähtiessä, että jos 27,9 aika tulee aamulla, niin sen uusiminen ei tule riittämään finaaliin. Tiesin, että on pakko vetää vähän ylilautauksella ja toivoa, että siinä menisi asiat oikein. Olen tosi tyytyväinen aamun uintiin ja, jos olisi pitänyt uida vielä kovempaa, niin se olisi jäänyt siihen. Tämä oli viimeinen starttini näissä kisoissa ja haluan kiittää Suomen joukkuetta kaikesta tuesta. Jere Jännes on maailman paras valmentaja ja Matti Mäki on mahtava selkäuinti valmentaja sekä Eetu Karvoselle kiitos, kun on konsultoinut minua Suomesta, Kokko kiittelee.

Miesten 50 metrin rintauinnin alkuerissä ui Kokon lisäksi kolme muuta suomalaista. Julius Nyberg oli sijalla 20. ajalla 28,12, Davin Lindholm 22. (28,84) ja Jami Ihalainen sijalla 30. (28,84).

Naisten 50 metrin vapaauinnin alkuerissä nähtiin kolme suomalaista: Kiia Metsäkonkola (Salon Uimarit), Mia Pentti (Joensuun Uimaseura) ja Veera Kivirinta (Tatu Tampere). Suomalaiset uivat kaikki samassa erässä. Metsäkonkola ui oman maaliin erän ensimmäisenä, kellon pysähtyessä aikaan 25,81. Hän paransi ennätystään 0,51 sekuntia ja sijoittui sijalle 19. Pentti ui maaliin erän toisena ajalla 26,21 jolla hän oli lopputuloksissa sijalla 26. Kivirinta kellotti ajan 26,80, sijoittuen sijalle 33.

Kaikki suomalaisten kommentit

Huomenna aamujaksolla nähdään altaassa yhdeksän suomalaisuimaria. Mukana ovat muun muassa Ida Hulkko ja Veera Kivirinta naisten 50 metrin rintauinnin alkuerissä. Suomalaisten lajiohjelma löytyy täältä

Kaikki EM-kisoista | aikataulu | tulospalvelu
Suomen ennätykset | 50m rata
Pariisin olympialaisten aikarajat (selaa sivun loppuun)

EM-uinnit näkyvät Ylen kanavilla

Yle Urheilu välittää EM-uinnit Yle Areenassa sekä TV2:lla. Aamun alkuerät näkyvät jokaisena kilpailupäivänä suorana Yle Areenassa sekä TV2:lla ja iltajaksot näkyvät suorana Areenasta. Sunnuntain iltajakso nähdään suorana myös TV2:lla.

Aamujakson lähetykset alkavat kello 10.25 ja iltajakso kello 19.25. Löydät lähetysaikataulut täältä. Lähetykset selostaa Jari Haapala ja kommentaattorina toimii Ville Kallinen.

Uinnin EM-kisoja seurataan Uimaliiton kanavissa:
X (ent. Twitter) Facebook I Instagram