Lauren Hallaselkä ylsi seitsemänneksi EM-uimahyppyjen 3 metrin laudalla

#UUTINEN #UIMAHYPYT 20.8.2022

Kuva: Deep Blue Media

Ensimmäisissä yleisen sarjan Euroopan mestaruuskilpailuissaan Roomassa hyppäävä Lauren Hallaselkä ylsi seitsemänneksi kolmen metrin ponnahduslaudan finaalissa. 

Uimahyppyseura Tiiroja edustava 19-vuotias Lauren Hallaselkä lähti finaaliin alkukilpailun kahdeksannelta sijalta. 

”Alkukisa meni ihan hyvin, aika semmoista tasaista touhua, ei ihan mun parasta hypyissä, mutta sain silti aikalailla tasaisesti kaikki tehtyä”, kertasi päiväänsä Hallaselkä. 

Finaaliin Hallaselkä haki alkukisan kaltaista oloa. 

”Loppukisaan mä tsemppasin itseäni samanlaiseen suoritukseen kuin alkukisassa ja sain 10 pistettä enemmän, sijoitus koheni seitsemänneksi. Koko kisan oli mahtava fiilis, se ilmapiiri areenalla oli ihan mahtava. Ihan jäätävän siistiä”, fiilisteli Hallaselkä. 

Lauren Hallaselkä iloitsi EM-finaalista ja seitsemännestä sijastaan. Epäonnistuminen ensimmäisellä telineellä, metrin ponnahduslaudalla, oli valtava pettymys Hallaselälle. 

”Ihan mahtava päivä ja mahtava fiilis. Ei tätä voi oikein edes kuvailla, kun käytiin niin pohjalla tiistaina, se oli niin iso pettymys. Tää tuntuu tällä hetkellä niin hyvältä”, fiilisteli itseluottamuksen metrin laudan kisan jälkeen löytänyt Hallaselkä.  

Lauren Hallaselän kommentit 

EM-kilpailuissa valmentajana toiminut Satu Pirhonen analysoi Hallaselän finaalisarjaa tasaiseksi. 

”Illan finaali oli suhteellisen tasainen Lorille, ei isoja mokia, mutta treenien perusteella olisi pystynyt vielä hieman parempaankin”, sanoi Pirhonen, joten Hallaselän tulevaisuus näyttää hyvältä. 

Tasaisuus olikin päivän finaalissa valttia, sillä useammalla huippuhyppääjällä osui sarjaan yksittäinen iso virhe.  

Tulokset I 3m lauta 

Uintiurheilun EM-kilpailut Roomassa päättyvät huomenna lauantaina suomalaisten osalta, kun Juho Junttila kilpailee miesten 3 metrin ponnahduslaudan kilpailussa. Alkukilpailu alkaa klo 11:00 Suomen aikaa. 

Henkilöt

Lauren Hallaselkä

Lisää vastaavia uutisia