Järvenpäässä käynnistetään uintia liikuntavammaisille lapsille

#UUTINEN #UINTI 18.8.2020

Kuva: Juha Reinikka

Liikuntavammaisille suunnatun uintitoiminnan tarjonta laajenee Etelä-Suomessa, kun Järvenpään Uintiklubi perustaa uintiryhmän liikuntarajoitteisille 8–12-vuotiaille lapsille. Allastilaa on tarjolla uudelle toiminnalle jo syyskuusta alkaen.

– Keski-Uudellamaalla ei ole juurikaan ollut tarjontaa uinnissa liikuntavammaisille lapsille, vaikka alueena tämä on hyvä, kunhan vain löydämme liikuntarajoitteiset lapset ja nuoret. Päätimme siksi käynnistää matalan kynnyksen ryhmän, kertoo valmentaja Jari Nordblom.

Hänellä on pitkä kokemus vammaisurheilun parista myös altaan ulkopuolelta. Siksi hänellä on visio, että uinnin kautta lapsia saataisiin mukaan monilajiseen seuratoimintaan.

– Aloitetaan uinnin parista, mutta myöhemmin, ehkä ensi keväänä mukaan voitaisiin ottaa tutustumista parayleisurheiluun ja kenties paikallisen taekwondoseuran toimintaan. Tärkeintä on mielestäni, että lapset löytäisivät oman vahvan lajinsa, ja voisivat harrastaa monipuolisesti seuroissa, vaikka laji ei loppujen lopuksi olisikaan uinti, Nordblom jatkaa.

Hän myöntää, että ajankohta ei ole nyt otollisin uuden toiminnan käynnistämiseen, mutta lupaa, että Järvenpään Uintiklubissa ei luovuteta helpolla:

– Toivottavasti saisimme nyt koolle vähintään 3-4 lasta tai nuorta, jotka vähänkään pohtivat uintia ja pääsisimme alkuun. Mutta jos ei tärppää, niin meillä on aikaa ja malttia, aktivoidaan sitten uudestaan myöhemmin.

Ryhmä kokoontuu kerran viikossa ja aluksi luvassa on infoja ja kokeiluja.

Lue lisää Järvenpään Uintiklubin nettisivuilta! 

 

Asiasanat

Parauinti