Parauimarit kilpailevat Saksassa ensi viikolla

#UINTI 5.5.2023

Henrik Krogius Speedo Helsinki Swim Meetissä. Kuva: Teemu Moisio

Parauimareiden kevään isoin kisatapahtuma on ensi viikolla Berliinissä käytävät World Series -kilpailut, jotka uidaan 11.–14. toukokuuta.

Suomesta kisoihin lähtee viisi uimaria: Verneri Eronen, Ronja Hampf, Nader Khalili, Henrik Krogius sekä Ilmari Laitala, joista kolme on hakee luokittelussa kansainvälistä luokkaa. Luokittelua hakevat Verneri Eronen, Ronja Hampf sekä Ilmari Laitala. 

Joukkueen johtajana reissussa toimii parauinnin päävalmentaja Jari Nordblom ja valmentajina Saga Valtonen ja Anne Kulmala.

– Kiva päästä kisareissuun pitkän kevään jälkeen. Uimarit uhkuvat kovaa kisaintoa ja odottavat innolla, että pääsevät mittaamaan omaa tasoaan muiden parauimareiden kanssa. Mahtavaa, että kolme uutta uimaria pääsevät näkemään kansainvälisen kilpailutoiminnan ja saavat samalla tuntumaa mitä vauhteja muun maan uimarit uivat, Jari Nordblum sanoo ja jatkaa:

– On myös hienoa nähdä viime vuoden Saksassa opiskelemassa ja harjoittelemassa ollutta Ronja Weckströmiä ja kuulla hänen kokemuksiaan ulkomailta ja nähdä hänen kehitystään uimarina.

Tulevaisuuden tähdet -leiri samaan aikaan Suomessa

Tulevaisuuden tähdet -leiri käydään 13.–15. toukokuuta Pajulahdesssa. Mukana leirillä on kaksi parauimaria. Porin Uimaseuran Pipsa Salokangas sekä Kangasalan Kuohun Aukusti Paakkala. Uimareiden valmentajana leirillä toimii Antti Latikka.

Lisää vastaavia uutisia