Nader Khalili alitti parauinnin MM-kisarajan

#UUTINEN #UINTI 31.5.2023

Khalili Speedo Helsinki Swim Meetissä keväällä. Kuva: Teemu Moisio

Vaasan uimaseuraa edustava parauimari Nader Khalili alitti 200 metrin vapaauinnissa parauinnin MM-kisojen aikarajan. Khalili alitti MM-rajan viime viikonloppuna Tampeereella käydyissä Zoggs-uinneissa lauantaina 27. toukokuuta. 

Khalilin aika Tampereella oli 1.59,90. Viikkoa aiemmin Vaasassa Khalili ui S14-luokan Suomen ennätykseksi lähes sekuntia paremman ajan 1.58,99, mutta kisalla ei ollut MM-kisaraja-alitukseen vaadittavaa statusta. Parauinnin MM-kilpailut käydään Iso-Britannian Manchesterissa 31.7.–6.8.2023. 

– Uinti kulki hyvin, vaikkei minulla ollut kiriapuja. Olen iloinen ajasta, Khalili sanoo.

– S14-luokassa on äärettömän kova taso ja aikarajan alitus on osoitus siitä, että Vaasassa on tehty aivan uskomattoman hienoa työtä kuluneen kauden aikana. Suuret kiitokset Naderin valmentajalle Kalle Lydmanille, joka on ollut melko haastavan tehtävän edessä, kun vastoinkäymisiä on ollut muun muassa sairastumisten vuoksi. Suunnitelmia on muokattu useaan otteeseen kevään aikana. Nader on myös todella sitoutunut harjoitteluun eikä ole antanut vastoinkäymisten lannistaa, Khalilin äiti Anne Kulmala iloitsee.

Kesä jatkuu tiiviissä kilpailutahdissa, sillä vaasalainen kilpailee seuraavaksi Ranskassa Virtus Global Games kisoissa. Kisat ovat monilajikisat, joissa on edustettuna useita lajeja. Suomesta Ranskaan lähtee Khalilin lisäksi keihäänheittäjä ja pöytätennispelaaja. Uinnin osalta kilpailupäivät ovat 5.–9.6.2023. Ranskan kisoissa Khalili ui 11 matkaa: kaikki vapaauintimatkat 50 metristä 1500 metriin sekä sen lisäksi 50 metrin selkäuinnin, 100 metrin selkäuinnin, 100 metrin rintauinnin, 100 metrin perhosuinnin ja 200 metrin sekauinnin.

Hurjan määrän PSE-aikoja S14-luokassa nimissään pitävä parauimari nähdään pitkän radan SM-uinneissa Porissa kesäkuussa. Ranskan kisojen hurjasta starttimäärän vuoksi vaasalainen kilpailee SM-uinneissa "vain" kahdeksassa lajissa.

Ranskan kisoissa sekä SM-kisoissa voi alittaa Pariisin paralympialaisten aikarajoja. Khalili on noin sekunnin päässä aikarajasta 200 metrin vapaauinnissa.

Asiasanat

Parauinti