Suomen joukkue parauinnin MM-kilpailuihin on valittu

#UUTINEN #UINTI 26.5.2022

Parauinnin MM-kilpailut käydään Madeiralla 12.–18. kesäkuuta. Suomen joukkueeseen on valittu neljä uimaria: Leo Lähteenmäki, Henrik Krogius, Jenna Rajahalme sekä Jessika Markkanen.

Joukkueeseen kuuluvat myös Suomen parauinnin päävalmentaja Jari Nordblom sekä huoltaja Eero Isotalo

Porin Uimaseuraa edustava Leo Lähteenmäki ui S9-luokassa ja kilpailee 50 ja 100 metrin vapaauinnissa. Lähteenmäki on joukkueen kokenein MM-tason uimari. 

Henrik Krogius on kilpaillut MM-tasolla ensimmäistä kertaa vuonna 2019 Lontoossa. Krogius edustaa Järvenpään Uintiklubia ja ui Madeiralla 100 ja 200 metrin vapaauinnissa sekä 200 metrin sekauinnissa. Krogiuksen vammaisuintiluokka on S5.

S9-luokassa uiva Jessika Markkanen kisaa Madeiralla 100 metrin perhosuinnissa. Markkanen edustaa Hyvinkään uimaseuraa ja kilpaili ensi kertaa MM-tasolla Meksikossa vuonna 2017. 

Joukkueen ensikertalainen on Uinti Tamperetta edustava Jenna Rajahalme. S10-luokassa uiva Rajahalme kisaa tulevissa MM-kisoissa 50 metrin vapaauinnissa sekä 100 metrin perhosuinnissa. 

Päävalmentaja Jari Nordblomin mukaan matkaan lähtee pieni, mutta kilpailukykyinen joukkue. 

– Urheilijat ovat harjoitelleen koko kevään Suomessa kotipaikkakunnallaan. Keväällä kävimme Italiassa ja Saksassa World Series kisoissa katsastamassa, missä vaiheessa ollaan menossa. Tällä hetkellä uimarit ovat hyvällä mallilla nostamassa huippua kisoihin. Viimeiset viikot ovat tärkeitä, kun keho ja mieli alkaa virittäytyä. Kilpailuista haemme finaalipaikkoja sekä ennätyksiä, Nordblom sanoo.

Lisätietoja kilpailuista löydät täältä.

EDIT: Korjattu Jessika Markkaselle ensimmäinen MM-edustus Meksikon kisoissa vuonna 2017. 

Asiasanat

Parauinti