Pinja Kekki päätti ensimmäiset aikuisten arvokilpailunsa teknisellä ohjelmalla

#UUTINEN #TAITOUINTI 11.5.2021

Pinja Kekki kilpaili ensimmäisissä aikuisten arvokilpailuissaan soolon vapaaohjelmassa sekä teknisessä ohjelmassa.

Suomen taitouimari Pinja Kekki ui tiistaina soolon teknisessä ohjelmassa Budapestin EM-kilpailuissa pisteet 70.7166. Kilpailu oli suora finaali ja ensimmäisissä aikuisten arvokilpailuissaan kisannut Kekki sijoittui sijalle 14.

Kekki teki elementeissä ja kokonaisuutena ehjän ja oman tasoisensa suorituksen. Veryttelyssä ennen kilpailua Kekki tarkensi vielä altaan käyttöä ja erityisesti käsiliikkeiden esiintymissuuntia.

– Hiukan jäi vaivaamaan elementtien suorituspuhtaus, mutta kokonaisuutena voi olla tyytyväinen, Kekki kertoo.

Kilpailussa nähtiin yllättäviä mitalisijoja teknisten elementtien aiheuttamien haasteiden tuloksena. Useampi kärkikahinoissa potentiaalisesti ollut taitouimari jäi elementeissään täysin pisteittä, mikä vaikutti huomattavasti suoran finaalin sijoituksiin.

Kilpailun voiton vei Ukrainan Marta Fiedina pisteillä 91.8445. Kaikki tulokset näet täältä.

– Pinja on vielä nuori urheilija ja siihen nähden vaikeat aikuisten teknisen soolon elementit onnistuivat oikein nätisti. Kilpailussa nähtiin myös pisteittä jääneitä elementtejä, mutta Pinjan suorituksessa elementit olivat jopa ohjelman kohokohtia, Budapestissa Suomen joukkueessa mukana oleva valmentaja Iris Lucenius avaa.

Maanantaina Kekki ui kovatasoisessa soolon vapaaohjelman alkukilpailussa pisteet 72.6667.

Myös Suomen taitouinnin duo Linnea Pitkänen ja Sini Tuuli kilpaili tiistaina EM-kilpailuissa. Niin ikään ensimmäisissä aikuisten arvokilpailuissa kisanneet Pitkänen ja Tuuli uivat vapaaohjelman alkukilpailuissa pisteet 73.0000, jotka riittivät sijalle 18.

Keskiviikkona uintiurheilun EM-kilpailuissa mukana on Suomen maajoukkuehyppääjä Juho Junttila. Junttila kilpailee keskiviikkona metrin ponnahduslaudalla. Alkukilpailu alkaa kello 13 Suomen aikaa.