Helsingfors Simsällskap - uusi lasten ja nuorten tähtiseura

#UUTINEN #UINTI 30.11.2022

Helsingfors Simmsällskapille myönnettiin lasten ja nuorten tähtimerkki tunnuksena laadukkaasta ja vastuullisesta lasten ja nuorten seuratoiminnasta. Seura auditointiin lokakuun alussa ja tähtimerkki annettiin lauantaina IKM-finaalien yhteydessä. Tähtimerkkiä oli vastaanottamassa seuran puheenjohtaja Janne Tuominen sekä joukko seuran nuoria uimareita.

Simmis on vuonna 1887 perustettu ja on Suomen vanhin uimaseura. Seuran toimintaan kuuluvat kilpauinti, harrasteuinti ja uimakoulutoiminta.

Simmiksellä on jo ennestään huippu-urheilun tähtimerkki. Lasten ja nuorten tähtimerkkiä lähdettiin työstämään muutama vuosi sitten. Prosessi tähtimerkin saamiseksi oli toisaalta melko pitkä, mutta antoisa.

– Prosessi on ollut erittäin hyvä meille. Se pakotti meidät miettimään asioita ja kirjaamaan niitä ylös. Prosessin aikana ideoimme paljon uutta ja kirjasimme kehittämiskohteita. Myös itse auditoinnin aikana saimme hyvin uusia ideoita ja kehittämiskohteita meidän toimintaamme. Lähdimme tarkoituksella etenemään rauhassa, ja prosessi on ollut todella hyödyllinen koko seuralle, Tuominen iloitsee.

Ydintyötä tähtiseura-auditointiin liittyvissä toimissa teki 5–10 hengen porukka. Työ pohjautuu seuran eri osa-alueisiin (hallinto, urheilutoiminta, yhteisöllisyys ja seurakulttuuri), joissa seuran eri toimijat ovat omalta osaltaan olleet mukana kehittämässä toimintaa eteenpäin jo vuosien ajan. Merkki on koko seuran yhteinen ponnistus.

– Simmiksen lasten ja nuorten toiminta on laadukasta ja monipuolista. Vaikka seura on profiloitunut kilpauintiseuraksi, heillä on laadukasta ja monipuolista uimakoulu- ja harrastetoimintaa. Seura edistää yhdenvertaisia mahdollisuuksia osallistua seuran toimintaan. Arvopohjainen toiminta on tärkeää, ja se näkyy Simmiksen toiminnassa. Seurasta huokui aidosti into ja sitoutuminen seuratoiminnan kehittämiseen, Uimaliiton seurakehittäjä Krista Salonen sanoo.

Simmis on seurana panostanut systemaattisesti lapsiin ja nuoriin, sillä se on tärkeä osa-alue seuralle. Tähtimerkille on mietitty jo paikka toimistossa. 

–Tämä vahvisti uskoa niihin asioihin, mitä olemme tehneet ja ehkä vahvisti myös sitä, miten seura nähdään. Fiilikset ovat nyt erittäin hyvät. Juttelin meidän toiminnanjohtajamme Laura Kurjen kanssa ja hänkin on erittäin tyytyväinen. Meillä on joulukuussa seuran perinteinen puurojuhla, jossa tulemme vielä erikseen kiittämään kaikkia prosessiin osallistumisesta ja juhlistamaan tätä seuran sisäisesti vielä kertaalleen. Seuran jäsenet ja toimihenkilöt ovat tehneet tämän eteen töitä omalta osin ja siksi tätä halutaan juhlistaa yhdessä, kiittelee Tuominen.