Uinnin joukkue lyhyen radan EM-kilpailuihin on valittu

#UUTINEN #UINTI 7.10.2021

Veera Kivirinta ui Budapestin pitkän radan EM-uinneissa 50 metrin rintauinnin finaalissa toukokuussa.

Suomen uintijoukkue Kazanin lyhyen radan EM-kilpailuihin 2.–7.11. on valittu.

Joukkueessa on 12 uimaria: Ronny Brännkärr, Ida Hulkko, Mimosa Jallow, Veera Kivirinta, Olli Kokko, Laura Lahtinen, Ari-Pekka Liukkonen, Kalle Mäkinen, Miikka Ruohoniemi, Tanja Ruohoniemi, Martta Ruuska ja Lotta Upanne

– Pääsemme pitkästä aikaa kilpailemaan lyhyen radan arvokilpailuihin ja uimareilla on kovat näyttöhalut. Odotettavissa on kovatasoiset kilpailut, vaikka uinnissa on tänä vuonna useita arvokilpailuita. Joukkueessamme on sekä ensikertalaisia että kokeneita uimareita, Uimaliiton huippu-uinnin valmennuspäällikkö Tommi Pulkkinen kertoo.

Ronny Brännkärrille, Kalle Mäkiselle ja Tanja Ruohoniemelle kyseessä ovat ensimmäiset aikuisten arvokilpailut.

– Odotan heiltä hyvää kisamatkaa, josta he saavat arvokasta kokemusta. Onnistuessaan he voivat uida omia ennätyksiään ja sitä kautta päästä jopa semifinaaleihin, Pulkkinen kommentoi.

Kevään pitkän radan EM-kilpailuissa Ari-Pekka Liukkonen voitti EM-kultaa 50 metrin vapaauinnissa ja Ida Hulkko ui EM-hopeaa 50 metrin rintauinnissa. Kesällä Matti Mattsson ui olympiapronssia 200 metrin rintauinnissa.

– Menestys luo positiivista ilmapiiriä. Se kertoo myös, että meillä on menestyspotentiaalinen joukkue, jolla voi olla nappionnistumisilla mahdollisuudet jopa mitaleille. Haluamme joukkueena jatkaa menestystä, Pulkkinen sanoo.

Kazanin EM-joukkueeseen kuuluvat myös Uimaliiton valmennuspäällikkö Tommi Pulkkinen sekä valmentajat Jere Jännes ja Anttoni Laitinen sekä fysioterapeutti Tuomas Tikkala.

Uinnin lyhyen radan EM-kilpailut järjestetään Venäjällä Kazanissa 2.–7. marraskuuta.

Uinnissa järjestetään tänä vuonna myös lyhyen radan MM-kilpailut. Kilpailut oli tarkoitus järjestää vuonna 2020, mutta ne siirrettiin koronapandemian vuoksi. MM-kilpailut uidaan Abu Dhabissa 16.–21. joulukuuta.

A-maajoukkueen uimarit Matti Mattsson, Fanny Teijonsalo ja Jenna Laukkanen ovat alittaneet aikarajat EM-kilpailuihin, mutta ovat asettaneet tavoitteensa muihin kilpailuihin.

 

Lisätietoja:
Tommi Pulkkinen
huippu-uinnin valmennuspäällikkö
tommi.pulkkinen@uimaliitto.fi
p. +358 44 5068929

Asiasanat

EM-kilpailut

Lisää vastaavia uutisia