Mäkelä kauhoi jälleen nuorten SE:n!

#UUTINEN #UINTI 8.6.2015

Mare Nostrum -kiertueen avauskisa päättyi sunnuntaina Ranskan Canet’ssa. Niko Mäkelä osoitti huippukuntoa juuri Bakun Euroopan kisojen alla parantamalla omaa nuorten Suomen ennätystään.

Niko Mäkelä siirtyi melkein 24 ja puolen sekunnin alapuolelle. Kuva: Jussi Salminen

Riihimäen Uimaseuran 16-vuotias Niko Mäkelä oli lähellä heilahtaa finaalikahdeksikkoon Canet’ssa sunnuntaina. Hän ui alkuerien yhdeksänneksi jääden vain kaksi sadasosaa A-finaalipaikasta ja omasta nuorten Suomen ennätyksestään huhtikuisista Vaasan SM-kisoista. Mäkelä oli reippaasti nuorin osanottaja 16 parhaan joukossa, kolmen ikävuoden marginaalilla seuraavaksi nuorimpaan.

Iltajakson B-finaalissa hän kuitenkin pääsi yrittämään päämatkaansa uudestaan ja kellotti komeat 24,51, mikä parantaa nuorten Suomen ennätystä viisi sadasosasekuntia. Sijoitus B-finaalissa oli neljäs.

Mäkelä edustaa Suomea 23. kesäkuuta alkavissa Bakun Euroopan kisoissa. Uinnissa nämä tarkoittavat nuorten Euroopan mestaruuskisoja, joissa poikien ikäsarja on 17 ja 18 vuotta.

Naiset rintauintisprintin A-finaalissa

Mäkelän lisäksi sunnuntain B-finaaleissa starttasivat Mimosa Jallow, Silja Känsäkoski, Jenna Laukkanen, Emilia Pikkarainen, Hanna-Maria Seppälä, Sami Aaltomaa ja Andrei Tuomola. Aaltomaa jopa voitti 50 metrin rintauinnin B-finaalin ajalla 27,86.

Sunnuntaina Jenna Laukkanen ja Veera Kivirinta nähtiin 50 metrin rintauinnin A-finaalissa. Laukkanen oli hilkulla ottaa mitalin sijoittuen neljänneksi ajalla 31,45. Kivirinta oli saman A-finaalin kahdeksas lukemin 31,88.

Laukkanen ui myös 200 metrin rintauinnin B-finaalissa, mutta tuli hylätyksi.

Mare Nostrum jatkuu keskiviikkona ja torstaina Barcelonassa, jossa mukana on iso joukko suomalaisuimareita.