Mimosa Jallow ui hopealle Monacon pudotuskilpailussa

#UUTINEN #UINTI 10.6.2019

Mare Nostrum -kiertueen avauskilpailu käytiin viime viikonloppuna Monacossa. Mukana oli yhdeksän suomalaisuimaria. 

Mimosa Jallow ylsi tuloksissa korkeimmalle oltuaan kakkonen 50 metrin selkäuinnin pudotuskilpailussa. 27,94 oli Jallowin kauden paras tulos. Kisan viimeisessä vaiheessa, eli kaksintaistelussa, Itävallan Caroline Pilhatsch oli Jallowia yhdeksän sadasosaa nopeampi. Pilhatsch kisasi myös viime huhtikuussa Arena Helsinki Swim Meetissä, jolloin järjestys oli myös sama.

Monacon kisassa 50 metrin matkoilla pudotuskilpailu uidaan siten, että ensimmäisen päivän aamujaksossa uidaan alkuerät. Saman päivän iltajaksossa uivat ensin erien 16 nopeinta ja illan päätteeksi vielä 8 nopeinta. Toisen kisapäivän iltana starttaavat enää neljä nopeinta ja kisan päätteeksi vielä kaksi nopeinta.

Satasen selkäuinnissa Jallow oli A-finaalin viides ajalla 1.01,96.

Kaksi suomalaista kärkikahdeksikossa

Kauden parhaansa venytti myös Ari-Pekka Liukkonen, joka sijoittui jaetulle kolmannelle sijalle 50 metrin vapaauinnin pudotuskilpailussa. Jyväskyläläinen kurotti aikaan 22,07 ja petrasi viidellä sadasosalla huhtikuussa Tukholmassa uimaansa kauden kärkitulosta. Tokion olympiauintien A-rajaan Liukkosella on matkaa enää kuusi sadasosasekuntia.

Anton Herrala onnistui 50 metrin vapaan pudotuskilpailussa myös hyvin, sillä hän eteni kahdeksan parhaan joukkoon ja päätyi jopa viidenneksi. Marginaalia neljän parhaan joukkoon jäi vajaat neljä kymmenystä, mutta matkalla putosi kyydistä monta Herralaa menestyneempää miestä, kuten moninkertainen Euroopan mestari ja MM-mitalisti Andriy Govorov Ukrainasta. Herralan paras aika, 22,44, jäi vain sadasosan hänen tämän kevään ennätysajastaan.

Mäkelä löysi sataselle ennätysvaihteen

Riihimäen Uimaseuran Niko Mäkelä ylsi 100 metrin perhosessa sunnuntain B-finaaliin ja sijoittui siinä kolmanneksi. Tärkeintä oli kuitenkin se, että Mäkelä kellotti uudet ennätyslukemat 53,63. Parannus oli hurja, sillä Mäkelä ei ole ennen päässyt alle 54 sekunnin.

SC Vuokatin Jenna Laukkanen nähtiin Monacossa pitkästä aikaa ennätystahdissaan. 50 metrin perhosessa Laukkaselta irtosi 26,95, mikä sivuaa hänen viime vuotista parastaan. Laukkanen oli lopputuloksissa kuudes.

Sandra Scottin vauhti ei ollut hänen omalla tasollaan pitkän matkustamisen vuoksi. 400 metrin vapaassa hän oli kymmenes (4.21,37) ja 200 metrin vapaassa B-finaalipaikka jäi kahdeksan kymmenyksen päähän (2.04,35).

Tulospalvelu 

 

Asiasanat

Mare Nostrum