Mare Nostrum alkoi SE:llä ja pronssilla

#UUTINEN #UINTI 6.6.2015

Uinnin kansainvälinen Mare Nostrum -kisakiertue alkoi lauantaina Ranskan Canet-en-Roussillon´ssa. Välimeren rannoilla kisattava kovatasoinen kiertue jatkuu ensi viikolla Barcelonassa ja Monacossa.

Jenna Laukkanen ui huippuvauhtia naisten 100 metrin rintauintifinaalissa ollen seitsemäs uudella Suomen ennätyksellä 1.08,36. Sotkamolainen petrasi huhtikuista ennätystään lähes parilla kymmenyksellä.

– Ei todellakaan ollut odotettu tulos, täällä on vähän haasteita kuumuuden ja kisojen myöhästymisen takia, enkä uskonut pääseväni edes alle 1.09:n. Mutta tämä oli hyvä tasainen uinti, jossa rytmi säilyi, ja siitä tuli sitten hyvä aikakin, Laukkanen kertoi puhelimitse.

Kirittäjinä oli maailman kärkikastia. Voiton vei olympiavoittaja Ruta Meilutyte (1.05,46), hopeaa otti 200 metrin ME-nainen Rikke Pedersen (1.07,01) ja pronssia Espanjan ennätysnainen Jessica Vall Montero (1.07,69).

Laukkanen on jälleen hivenen lähempänä Rion olympiauintien A-rajaa, satasen rintauinnissa se on 1.07,85.

Ari-Pekka Liukkonen ui tiukan kisan pronssille päämatkallaan 50 metrin vapaassa. Liukkonen kauhoi aikaan 22,38 jääden vain kuusi sadasosaa Japanin Katsumi Nakamuralle ja kolme sadasosaa Puolan Konrad Czerniakille. Liukkosen Suomen ennätys on viime kesän EM-uinneista 21,93.

Tulospalvelu 

Asiasanat

Mare Nostrum