Mimosa Jallow ui Monacon superfinaalissa kakkoseksi kovalla ajalla - ”Ihan noin kovaa aikaa en odottanut tässä vaiheessa kautta”

#UUTINEN #UINTI 22.5.2022

Monacon osakilpailut avasivat Mare Nostrum Swim Tourin viikonloppuna. Suomalaisittain kovimmasta tuloksesta vastasi Mimosa Jallow, joka ui 50 metrin selkäuinnin superfinaalissa toiseksi. Myös Veera Kivirinta ui vahvasti ollen 50 metrin rintauinnissa neljäs. 

Mimosa Jallow yllätti itsensäkin vinstan vauhdillaan. Superfinaalissa kello pysähtyi aikaan 27.88, mikä nostaa MM-kisarankingissa Jallow’n lähelle top10-sijoitusta. Jallow’ta vastaan superfinaalissa uinut Kanadan Ingrid Wilm kellotti ajan 27.63.

”En odottanut ihan noin kovaa tulosta, kun ei tuntunut ihan omalta uinnilta. Pieni yllätys tuo aika. Tiesin toki, että jossain kohtaa kautta voin uida kovaa, mutta nyt oli aika juminen kroppa, kun alla on treenijakso”, mietti Jallow. 

Kaikki viisi starttia uinut Jallow oli paranteli uintiaan kisan edetessä. 

”Olihan kivaa, että sai uida kaikki viisi uintia. Uinnit paranivat joka startilla. Ja MM-kisoja ajatellen on hyvät fiilikset. Tästä jatketaan Barcelonaan ja siellä haluan keskittyä enemmän sataselle ja vielä niin, että saisin ekan vinstan uitua tarpeeksi kovaa”, suunnitteli Jallow tulevan viikon kisastartteja.

Superfinaalipaikasta taisteli myös rintauinnin pikamatkalla Veera Kivirinta. Kivirinta eteni neljän parhaan joukkoon, karsiutuen kuitenkin superfinaalista. Lauantain 50 metrin uinteihinsa Kivirinta oli tyytyväinen.

”Viiskymppiset meni kaikki omasta mielestä hyvin, nousujohteisesti. Eli jokainen vinsta parani ja lauantain viimeinen uinti oli alle 31 sekunnin, en ole koskaan niin kovaa tullut tässä vaiheessa kautta”, iloitsi Kivirinta.

Kivirinnan aika oli lauantain neljännesfinaalissa 30.97. Sunnuntaina kello pysähtyi aikaan 3.11.

”Oishan se voinut tänään kovempaakin tulla, mutta ei ollenkaan huono ja jäi tosi positiiviset fiilikset, kun MM-kisoja miettii. 

Herkistelyn jälkeen jalat jaksaa varmasti työstää enemmän”, jutteli Kivirinta, joka matkustaa maanantaina Suomeen ja jatkaa valmistautumista MM-kisoihin kotimaassa harjoitellen.

Sunnuntaina altaassa olleista suomalaisista myös Laura Lahtinen ui 200 metrin perhosuinnin A-finaalissa ollen kahdeksas.

Mare Nostrum Swim Tour jatkuu 25.-26. toukokuuta Espanjan Barcelonassa. 

Tulokset 

Kuva: Teemu Moisio