Mare Nostrum päättyi nousujohteeseen

#UUTINEN #UINTI 14.6.2010

Uinnin Välimeren kisakiertue tuntui loppuvan suomalaisuimareilta ikään kuin kesken. Päätöskisan päätöspäivänä finaaleihin saatiin peräti neljä suomalaista. Hanna-Maria Seppälänkin vauhti kiihtyi Canet'n kisan loppua kohti.

Mare Nostrumin osakilpailu Ranskan Canet en Roussillonissa päätti reilun viikon mittaisen kilpailukiertueen. Ranskassa Suomen joukkue saavutti yhden A-finaalipaikan ja seitsemän B-finaalipaikkaa.

Hanna-Maria Seppälä sijoittui päätöspäivänä 100 metrin vapaan A-finaalissa kuudenneksi ajalla 55,31. Eurooppalaisuimareista Seppälä oli kolmas. Voittaja oli Iso-Britannian Francesca Halsall, hän ui ainoana alle 55 sekunnin kellottamalla 54,94.
Seppälä ui myös B-finaalin 100 metrin selkäuinnissa sijoittuen viidenneksi ajalla 1:03,41. Lopputuloksissa B-finaalin viides tila tarkoitti 13. sijaa.

B-finaaleissa nähtiin myös kolme muuta suomalaista. Jenna Laukkanen ui 200 metrin rintauinnin B-finaalin kolmanneksi tuloksella 2:32,04, joka on hänen uusi ennätyksensä.
50 metrin selkäuinnissa Riia-Rosa Koskelainen oli B-finaalin kahdeksas. Hän paransi alkueräaikaansa reilulla kymmenyksellä lukemiin 30,25.
Noora Laukkanen sijoittui myös B-finaalin kahdeksanneksi lyhyimmällä perhosuintimatkalla. Oululainen ui aikaan 28,51. Laukkasen ennätys on 28,14 viime helmikuulta.