Liukkonen, Hulkko ja Kivirinta kauhoivat sunnuntain EM-finaaleihin

#UUTINEN #UINTI 22.5.2021

Ari-Pekka Liukkonen oli 50 metrin vapaauinnin välierien kolmanneksi nopein.

Uinnin EM-kilpailut Budapestissa huipentuvat sunnuntaina kolmen suomalaisuimarin finaali-iltaan.

Miesten 50 metrin vapaauinnissa Ari-Pekka Liukkonen oli lauantai-illan välierien kolmanneksi nopein uransa neljänneksi parhaalla ajalla 21.72. Nopein oli Kreikan Kristian Gkolomeev ennen Ranskan Floren Manadouta.

– Ajatus oli se, että kun oli (Florent) Manadou vieressä, niin pysyy siinä mukana ja saa tehtyä hyvän maaliintulon, niin sillä pitäisi kahdeksan parhaan joukkoon selvitä. Oli tosi hyvän tuntuinen uinti. Samanlaista hyvää tekemistä, mitä nyt on ollut Jyväskylän, Tukholman ja Helsingin kisat, Liukkonen kommentoi.

Liukkonen jatkoi näin vuonna 2012 alkanutta pitkän radan EM-kilpailuiden finaaliputkeaan.

– Täytyy vielä katsoa tuo uinti, että löytyykö sieltä jotain selkeämpää kehityskohtaa. 50 vapaassa se on enemmänkin sitä, että välttää isommat virheet. Totta kai finaalissa sitä haluaa parantaa ja varmasti tulee tosi kovatasoinen kisa. Todennäköisesti taso nousee finaaliin, Liukkonen ennakoi sunnuntain finaalia.

Hulkko ja Kivirinta 50 metrin rintauinnin finaaliin

Naisten 50 metrin rintauinnissa finaaliin uivat molemmat välierissä kisanneet suomalaiset Ida Hulkko (30.39) sekä Veera Kivirinta (30.76).

Rintauinnin välierien nopein oli 16-vuotias Italian Benedetta Pilato, joka hurjasteli uuden maailmanennätysajan 29.30

– Teknillisesti oli huonompaa kuin aamulla. Lähdin vähän sohimaan. Huomiseen jäi vielä paljonkin annettavaa. Pitää lähteä tekemään sitä omaa juttua. Nyt auttaa, kun Veera on myös mukana niin päästään pitämään hauskaa ja sillä päästään parhaimpiin tuloksiin, Hulkko kertoo.

Hulkko ui finaaliin välierien neljänneksi kovimmalla ajalla. Kivirinnan aika oli hänen oma ennätyksensä ja se oikeutti sijaan seitsemän.

– Oli se paljon parempi uinti kuin aamulla. Tuntui, että startissa vielä jäin. Vähän pelotti katsoa sinne taululle, mutta katsoin sinne ja neljäs (omassa erässä). Tuntui kyllä hyvälle. Hienoa, että pääsee finaalissa yrittämään vielä uudestaan. Siinä lähdetään fiilistelemään, Kivirinta kommentoi.

Miesten 50 metrin vapaauinnin sekä naisten 50 metrin rintauinnin finaalit uidaan sunnuntai-iltana.

Suomi kisaa sunnuntaiaamun alkuerissä naisten 4x100 metrin sekauintiviestissä joukkueella Mimosa Jallow, Ida Hulkko, Laura Lahtinen ja Fanny Teijonsalo. Viestijoukkue hakee mahdollisimman hyvää tilastoaikaa Tokion olympialaisia silmällä pitäen.

EM-uintien ohjelma, lähtölistat sekä tulokset: http://budapest2020.microplustiming.com/indexBudapest2021_web.php

Nader Khalili SE-vauhdissa parauinnin EM-kilpaluiden päätöspäivänä

Nader Khalili ui S14-luokan 100 metrin perhosuinnissa lauantain alkueristä finaaliin uudella Suomen ennätyksellä 1:02.41. Illan finaalissa Khalili tuli kahdeksanneksi ajalla 1:03.09 ja teki samalla 50 metrin väliajalla S14-luokan SE:n 28.59.

Leo Lähteenmäki ui S9-luokan 50 metrin vapaauinnin finaalissa kuudenneksi ajalla 26.28.

Meri-Maari Mäkinen oli aamun alkuerissä 10:s S7-luokan 100 metrin vapaauinnissa.

Asiasanat

EM-kilpailut

Lisää vastaavia uutisia