Linnea Pitkänen ja Sini Tuuli tekivät ensiesiintymisensä kovatasoisessa alkukilpailussa

#UUTINEN #TAITOUINTI 11.5.2021

Linnea Pitkänen ja Sini Tuuli tekivät hienon ensiesiintymisen ensimmäisessä aikuisten arvokilpailuissaan. Kuva: Mira Helmiö

Suomen taitouinnin duo Linnea Pitkänen ja Sini Tuuli kilpailivat tiistaina EM-kilpailuissa vapaaohjelman alkukilpailuissa. Pitkänen ja Tuuli uivat pisteet 73.0000 ja olivat lopputuloksissa sijalla 18.

Kyseessä oli Pitkäsen ja Tuulin ensimmäinen aikuisten arvokilpailuesiintyminen.

– Erittäin hyvä kokonaisuus ja esiintyminen oli ilmeikästä. Ohjelmaan tuli harmillisesti muutama synkrovirhe, mutta muutoin suoritus oli ensimmäisissä aikuisten arvokilpailuissa onnistunut, kommentoi Pitkäsen ja Tuulin valmentaja Iris Lucenius.

– Valmistautuminen kilpailuihin onnistui ja tytöillä oli vahva olo ennen kisaa. Pientä hakua oli havaittavissa paikoittain viime päivien harjoituksissa täällä Budapestissa, mutta todella hyvin tytöt pystyivät keskittymään kilpailuun ja omaan tekemiseen, duon toinen valmentaja Mira Helmiö täydentää.

Taitouinnissa nähdään tyypillisesti olympiavuonna ja olympiadin loppupuolella duokilpailuissa kovatasoisia suorituksia, kun maat kamppailevat olympiapaikoista. Budapestin alkukilpailu ei ollut poikkeus, ja aamun kovimmat pisteet 97.4000 ui Venäjän duo Svetlana Kolesnichenko ja Svetlana Romashina.

Pientä lisäjännitystä alkukilpailuun toivat edellisen päivän tekniset haasteet äänentoiston kanssa, kun teknisen duon loppukilpailu Budapestissa jouduttiin keskeyttämään ja siirtämään toiselle päivälle.

Kaikki tiistain vapaaohjelman alkukilpailun tulokset näet täältä.

Suomen Pinja Kekki kilpailee tiistaina EM-kilpailuissa soolon teknisessä ohjelmassa kello 17 alkaen. EM-kisojen tulosseurannan löydät täältä.

Livestreamia voit katsoa täältä.

Asiasanat

EM-kilpailut

Lisää vastaavia uutisia