Kiovan EM-kisoista ei saatu yhtään finaalipaikkaa

#UUTINEN #UIMAHYPYT 10.8.2019

Uimahyppyjen EM-kisat päättyivät suomalaisten osalta alavireisesti lauantaina Ukrainassa. Suomalaiset eivät pystyneet näyttämään parastaan kauden päätöskilpailussa, vaan vuoden parhaista tuloksista jäätiin tuntuvasti kautta linjan ja finaalipaikat jäivät kauas, joskaan yhtään EM-finaalipaikkaa ei ollut puolustettavanakaan edellisistä kisoista. 

– Kausi on ollut pitkä ja raskas kaikille, sillä EM-kilpailut kisattiin heti pian MM-kilpailuiden jälkeen. Eurooppalaiset kilpakumppanit pystyivät kuitenkin säilyttämään tasonsa läpi kauden aina viimeiseen arvokilpailun asti, mutta Suomen joukkueelta loppui puhti kesken, joukkueenjohtaja Satu Uusitalo kertoi.

Euroopan taso vaatii satsauksia

Suomen viiden hengen joukkue kutistui kisapaikalla neljään, sillä kipeytynyt polvi esti Jouni Kallungin osallistumisen kolmen metrin ponnahduslautakisaansa. Parhaana suomalaistuloksena kirjattiin Lauren Hallaselän 17. sija olympialajissa, kolmen metrin ponnahduslaudalla. Hallaselän tulos uupui vajaat 25 pistettä finaalipaikasta.

– Toki on muistettava, että kaksi joukkueen jäsentä oli vielä juniori-ikäisiä (Lauren Hallaselkä, Nea Immonen), jolloin aikuisten kisoista haetaan vasta kokemusta ja oppia tuleville vuosille. Finaalipaikat ovat lisäksi erittäin tiukassa monessa lajissa, joissa osallistujamäärät ovat isoja ja eurooppalaiset menestyvät myös maailman parhaimpien joukossa, Uusitalo jatkoi.

Tulevien kausien noususuhdanteen varmistamiseksi Uusitalo peräänkuuluttaa muutoksia suomalaishyppääjien kausisuunnitteluun ja arkiharjoittelun sisältöihin. Myös arvokilpailujen valintajärjestelmässä hän näkee uudelleen arvioitavaa.


Suomalaistulokset EM-kisasivulla 

 

Asiasanat

EM-kilpailut

Lisää vastaavia uutisia