Immonen ja Junttila hyppäsivät Suomen mestareiksi

#UUTINEN #UIMAHYPYT 12.10.2019

Uimahyppyjen Hallimestaruuskilpailut käydään tänä viikonloppuna Helsingin Mäkelänrinteen uintikeskuksessa. Lauantain ohjelmassa aikuisilla oli kolmen metrin ponnahduslaudan kisa. Vantaa Divingin Nea Immonen hyppäsi naisten olympiatelineellä mestariksi ennen viime kesän Suomen mestaruutta puolustanutta Lauren Hallaselkää ja kolmanneksi sijoittunutta Odessa Käckiä.

– Olen tyytyväinen, että meni noin hyvin tässä vaiheessa kautta, se oli tasaisesti hyvä sarja. Ihan peruskuntokausi menossa, ei uusia hyppyjä mutta hiotaan tekniikkaa kevättä varten, Immonen kuvaili.

Hänen voittotuloksensa oli 253,85 ja voittomarginaalia kertyi reilut parikymmentä pistettä. Ensi viikolla Immonen osallistuu kansainväliselle uimahyppyleirille Venäjällä ja seuraava iso tavoite siintää huhtikuisissa Tokion maailmancupkisoissa, joissa on jaossa viimeiset olympiapaikat.

Naisten kolmen metrin SM-mitalistit. Kuva: Jussi Salminen

Junttila rikkoo ja rakentaa tekniikkaa

Miesten kolmen metrin kisassa erot venyivät vielä suuremmiksi, kun Uimahyppyseura Tiirojen Juho Junttila voitti SM-kultaa tuloksella 306,75. Hopeaa sai Aarne Riekki ja pronssia Aaron Hoffman. Hallimestaruutta puolustanut Jouni Kallunki ei ollut mukana loukkaantumisen vuoksi.

– Oikeastaan ihan sama, mitkä pisteet tänään tulivat, tulosta lähdetään tekemään sitten keväällä. Nyt peruskuntokaudella rikotaan tekniikkaa ja rakennetaan uutta. Tekniikassa on sellaisia pinttyneitä virheitä, mitä pitää korjata, että voi nousta seuraavalle tasolle, Junttila kertoi.

Hänellä on vakiintunut sarja kolmosella, joten uusia hyppyjä ei ole, vaan vanhoista hiotaan parempia, ja nyt mestaruuskilpailuissa hän teki sarjaansa helpotettuna.

Miesten kolmen metrin SM-mitalistit. Kuva: Jussi Salminen

Ärrä tekee hyvää uimahypyille

Hallimestaruuskilpailuissa luovutettiin lauantaina uimahyppyjen Team PASU:lle R-Kioskin stipendi. Ärrä tekee hyvää -stipendi on suuruudeltaan 1000 euroa, ja sen myönsi uimahypyille R-Kioski Helsinki Rautatieasema Asema-aukio. Uimahyppyjen Team PASU on Tokion olympialaisiin tähtäävä valmennusprojekti. Stipendin vastaanottivat Team PASU:n hyppääjät Juho Junttila, Nea Immonen ja Lauren Hallaselkä.

Ärrä tekee hyvää -stipendi toi uimahyppyjen olympiaprojektille tuhannen euron avustuksen. Kuva: Jussi Salminen

Tulospalvelu 

N 3 m
1) Nea Immonen VanDi 253.85
2) Lauren Hallaselkä Tiirat 232.75
3) Odessa Käck VanDi 195.95
4) Ella Huuhtanen Tiirat 150.15

M 3 m
1) Juho Junttila Tiirat 306.75
2) Aarne Riekki VanDi 275.40
3) Aaron Hoffman Tiirat 241.60
4) Lukas Lundmark Tiirat 227.55

 

Asiasanat

SM-kilpailut

Lisää vastaavia uutisia