Taitouimarit hyvillä fiiliksillä nuorten EM-kisoihin

#UUTINEN #TAITOUINTI 28.7.2023

Ensi viikolla alkavissa taitouinnin nuorten EM-kilpailuissa Portugalin Funchalissa Suomella on kaikkien aikojen suurin edustusryhmä (12). Kyseinen joukkueen kokoonpano on koottu isommasta nuorten maajoukkueryhmästä (19), joka on harjoitellut syksystä 2022 asti. Joukkueen lisäksi matkassa ovat mukana Pinja Kekki (solo tekninen) sekä Nea Kämäräinen (duo vapaa ja duo tekninen). Valmentajina Saana Annunen, Kristina Kekki (Pinja Kekki solo), Jasmin Grönman (Veera Säämänen solo) sekä valmentajana & joukkueenjohtajana Tea Uimonen.

Joukkue viimeistelee tällä hetkellä ohjelmiaan viime sunnuntaina alkaneella leirillä.


– Fiilikset ovat jännittyneet, mutta olemme päässeet viikon aikana paljon eteenpäin, erityisesti synkron osalta. Siinä on ymmärrettävästi meillä haasteita, koska emme ole taas hetkeen päässeet treenaamaan yhdessä, toteaa valmentaja Saana Annunen ja jatkaa:


– Akrot olemme saaneet vakaammiksi ja ohjelmaa yhteneväisemmäksi. Tavoitteemme on uida oman tasoinen maksimisuoritus, omassa suorituksessa onnistuminen.

Joukkueessa on ensimmäisten isojen arvokisojen vuoksi pientä jännitteisyyttä, sillä mukana on todella paljon erittäin hyviä joukkueita. Uimarit kuitenkin pyrkivät keskittymään vain omaan tasaiseen suoritukseensa.


Kilpailujen aikataulu suomalaisten osalta (Suomen aikaa):
2.8.2023 klo 11:30 solo vapaa alkukilpailu (Veera Säämänen, Mari Moilala (R))
3.8.2023 klo 11:30 duo vapaa alkukilpailu (Mari Moilala & Nea Kämäräinen)
                 klo 19:00 solo tekninen suora finaali (Pinja Kekki, Mari Moilala (R))
4.8.2023 klo 11:30 joukkue vapaa alkukilpailu (Suomen joukkue: Mari Moilala, Veera Säämänen, Helka RiekkinenIiris Nurmi, Vilma Väisänen, Minea Eskelinen, Caroline Sandanbråten, Maija Väinölä, Ella Varjonen (R) ja Olivia Tojander (R))
                 klo 19:00 duo vapaa finaali
5.8.2023 klo 11:30 solo vapaa finaali
6.8.2023 klo 11:30 duo tekninen suora finaali (Mari Moilala & Nea Kämäräinen)
                 klo 19:00 joukkue vapaa finaali

Kilpailuja voi seurata LEN Youtube kanavan kautta.

Kisasivut

Lisää vastaavia uutisia