Suvi Pulkkinen ui Euroopan ennätyksellä maailmanmestariksi

#SÄHKE #UINTI 14.8.2019

Mastersien MM-uinnit Etelä-Korean Gwangjussa ovat lähteneet ryminällä käyntiin. Uinnissa on käyty kolme kilpailupäivää seitsemästä ja saldona on jo seitsemän jalometallista mitalia. 

Hämeenlinnan Uimaseuran Suvi Pulkkinen avasi MM-kisansa räväkästi perhostelemalla 50-metrisen ylivoimaiseksi maailmanmestariksi. 30-34-vuotiaiden sarjassa kisaava Pulkkinen paransi omaa ennätystään lähes puolella sekunnilla lukemiin 27,75 ja nappasi nimiinsä mastersien Euroopan ennätyksen. Pulkkinen kisaa Gwangjussa vielä selkä- ja rintauinnin sprinttimatkat.

Jo tiistaina maailmanmestariksi kurotti myös Helsingfors Simsällskapin Anu Ilander. Hänkin oli ylivoimainen 50-54-vuotiaiden satasen rintauinnissa kellottaen 1.25,60.

Anu Ilander voitti MM-kultaa satasen rintauinnissa. Kuva: Johanna Kara

Juha Iivonen Lappeenrannan Uimareista saalisti puolestaan keskiviikkona hopeaa 50 metrin perhosessa ikäluokassa 60-64-vuotiaat. Hän nappasi Suomen ennätyksen Hannu Kuokkaselta ajalla 30,62.

Speedo Masters Finlandin kaksikko Tommy Rundgren ja Janne Virtanen ovat jo ehtineet tuplamitalisteiksi Gwangjussa. Rundgren saavutti 50-54-vuotiaiden hopeamitalit satasen vapaassa tiistaina ja 50 metrin perhosessa keskiviikkona. Virtanen puolestaan otti pronssit samojen matkojen seuraavassa ikäluokassa, eli 55-59-vuotiaissa. Virtanen kellotti SE-ajan perhosessa, 28,48.

Härvelin Kaisa Sainio aloitti uimahyppykisansa metrin ponnahduslaudalta. Tuloksena oli viides sija. 


Tulospalvelu: wmc2019.microplustiming.com 

Kisasivut: www.fina-gwangju2019.com 

 

Henkilöt

Suvi Pulkkinen

Asiasanat

Masters