Masters-ottelut käyntiin Etelä-Koreassa

#UUTINEN #VESIPALLO 5.8.2019

Uintiurheilun MM-kilpailuja on vuodesta 2015 lähtien seurannut mastersien MM-kilpailut. Etelä Korean Gwangjussa yli 25-vuotiaat mastersit kisaavat 5.–18. elokuuta. Vesipallo ja taitouinti ovat masterskisojen ensimmäisiä lajeja. Avovesiuinnin kolmen kilometrin matkan kilpailut aloitetaan perjantaina 9. elokuuta. Uintipäiviä ovat puolestaan 12.–18. elokuuta ja uimahyppyjen kisat käydään 13.–18. elokuuta. 

Vesipalloilijat jo vauhdissa

Suomesta on mastersien MM-kisoihin lähtenyt vesipallon, uinnin sekä uimahyppyjen kilpailijoita. Suorituspaikat ovat samoja, kuin MM-kilpailuissakin. Nambu-yliopiston uintistadionilla sekä sen edustalle rakennetulla tilapäisaltaalla otellaan mastersien vesipallon MM-turnaus, jossa ei tällä kertaa ole suomalaisjoukkuetta mukana. Suomalaispelaajia nähdään kuitenkin muita maita edustavissa yhdistelmäjoukkueissa. Jorma Juusela, Antti Lehtonen sekä Tom Salminen pelaavat Gwangjussa espanjalaisjoukkue Campo De Larrainan riveissä 60+ -sarjassa. Espanjaa edustaa myös Kari-Juhani Lehtonen 55+ -sarjan joukkueessa Real Canoe.

Yhdysvaltoja edustava Ancient Mariners on puolestaan saanut suomalaisvahvistukset Ilkka Rauramosta sekä maalivahti Heikki Vuonamosta. Ancient Mariners ottelee 65/70+ -sarjassa.

Uintikisoihin on lähdössä 21 suomalaista ja uimahyppyihin yksi.

Tulospalvelu: wmc2019.microplustiming.com 

Kisasivut: www.fina-gwangju2019.com 

Nambu-yliopiston uintikeskus. Kuva: FINA

Asiasanat

Masters