Rundgren paketoi MM-kisansa kultaan Etelä-Koreassa

#UUTINEN #UINTI 16.8.2019

Gwangjun masters-MM-uinneissa on kisattu viisi kilpailupäivää seitsemästä. Suomalaisilla on koossa jo yksitoista mitalia.

Torstaina mitaleja kahmivat taas palkintopallilla jo vierailleet uimarit. Suvi Pulkkinen otti toisen kultamitalinsa 50 metrin vapaassa ja kellotti 30-34-vuotiaiden ikäsarjassa uuden Pohjoismaiden ennätyksen 26,44. Kisa oli tiukka, Pulkkinen voitti kahdella sadasosasekunnilla Argentiinan Manuela Moranon.

Tommy Rundgren oli torstain toinen suomalaismestari. Lahtelainen otti 50 metrin vapaauintikultaa, eikä hänen tarvinnut edes parantaa omaa Suomen ennätystään. Rundgrenin osalta MM-kisat ovat jo paketissa.

Suvi Pulkkinen (kesk.) vapaauintisprintin maailmanmestarina.

Juha Iivonen kartutti tiliään toisella hopealla. 60-64-vuotiaiden 50 metrin vapaa taittui mastersien ennätysaikaan 27,95.

Janne Virtanen kirkasti mitalisaldoaan hopealla 50 metrin vapaassa. Hän teki Pohjoismaiden ennätyksen 55-59-vuotiaissa ensin lukemin 25,90 ja sitten vielä viestin aloitusosuudella parantaen tuoretta ennätystä kuudella sadasosalla lukemiin 25,84. Virtanen kisaa vielä viikonloppuna selkäuintimatkoilla.

Perjantai oli Gwangjussa viestipäivä. Vain Speedo Masters Finlandin miehet olivat liikkeellä viesteissä. 4x50 metrin vapaassa seura sijoittui viidenneksi ja saman matkan sekauintiviestissä sijoitus oli seitsemäs.

Juha Iivonen (toinen vas.) otti jo toisen MM-hopeansa Gwangjussa.

Etelä-Korea on onnistunut järjestelyissä

Suomalaisia nähdään Gwangjun altaassa vielä viikonloppuna sankoin joukoin, vaikka pitkän arvokisakokemuksen omaava Tommy Rundgren sai uintinsa päätökseen perjantain viestien myötä, ja on lähdössä jo kotimatkalle. Hän pitää vuonna 2015 alkaneesta masters-kisojen formaatista:

– Gwanjussa uidut masters-uinnin MM-kisat tarjosivat loistavat ja unohtumattomat puitteet meille vanhemmillekin uinnin ystäville. Kisojen pitäminen eliittiuimareiden MM-kisojen perään samassa paikassa on ehdottomasti loistava idea, jota kaikki mastersit osaavat varmasti arvostaa.

Janne Virtasella (toinen vas.) on pinossa jo kolme MM-mitalia Gwangjusta.

Hyvät järjestelyt ja toimivat olosuhteet siivittivät Rundgreninkin huippuvauhtiin, vapaauintisprintin kultamitalin lisäksi hän saavutti kaksi hopeaa.

– Kisapaikalla kaikki toimi erinomaisesti, eikä oikeastaan mistään löydy moitittavaa. Korealainen ystävällisyys teki ainakin itseeni suuren vaikutuksen, niin hienosti kaikki toimi ja joka paikassa uimarit otettiin hymyillen vastaan. 

Eliittiurheilijoiden MM-kisoissa ei juuri helteiden kanssa tuskailtu, mutta masters-kisojen ajaksi elohopeat nousivat pitkälle yli 30:n asteen. Tämäkään ei kuitenkaan noussut esteeksi hyville suorituksille.

– Kisakylän valitseminen majapaikaksi osoittautui erinomaiseksi vaihtoehdoksi. Hyvät, tilavat ja ilmastoidut asunnot, erinomainen palvelu sekä masters-uimareille poikkeuksellisen monipuoliset ja ilmaiset oheispalvelut olivat piste iin päälle. Hieno ja laaja suomalaismenestys teki kisakokemuksesta entistäkin hienomman. Kokonaisuudessaan mahtava kokemus, josta jää varmasti jokaiselle hienoja muistoja pitkäksi aikaa. Kiitos Etelä-Korea ja Gwanju sekä lukemattomat ystävälliset vapaaehtoiset, Rundgren kiitteli suunnatessaan pakkaushommin.


Tulospalvelu: wmc2019.microplustiming.com 

Kisasivut: www.fina-gwangju2019.com 

Henkilöt

Suvi Pulkkinen

Asiasanat

Masters