Masters-uinnit alkoivat Koreansalmesta

#UUTINEN #UINTI 10.8.2019

Kaarina Markkula (4. vas.) pääsi podiumille kuuden parhaan joukossa Yeosussa. Kuva: Johanna Kara

Mastersien MM-kilpailujen avovesiuinnit käynnistyivät perjantaina Etelä-Korean niemimaan eteläkärjen tuntumassa. Yeosun kaupungin itäpuolella sijaitseva EXPO Ocean Park on MM-kisojen avovesiuinnin kilpailupaikka, ja kilpailijat uivat Japaninmeren ja Itä-Kiinanmeren yhdistävässä Koreansalmessa.

Avovesiuintien matkana on kolme kilometriä, joka uidaan kahtena 1,5 kilometrin lenkkinä. Avovesiuinnissa on kolme kilpailupäivää, joille on jaettu eri ikäluokkien kisat. Perjantaina uivat yli 55-vuotiaat.

Cetuksen Kaarina Markkula oli suomalaisuimareista ensimmäisenä tositoimissa. Hän ui 65-69-vuotiaiden sarjassa neljänneksi kolmen kilometrin matkalla. Tulos oli 1:00:44,4, mikä uupui pronssisijasta reilut kolme minuuttia. Palkinnon Markkula kuitenkin sai sijoituttuaan kuuden parhaan joukkoon.

Avovesikisoissa nähtiin suomalaisista vielä lauantaina Johanna Kara 50-54-vuotiaiden sarjassa. Hän sijoittui 14:nneksi ajalla 50:06,9. Kärkikolmikossa tässä ikäluokassa paineltiin jopa alle 41 minuuttia.

Mastersien MM-uinnit kisataan maanantaista alkaen Nambu-yliopiston uintiareenalla. Kuva: Jussi Salminen

Altaassa uintikisat pääsevät vauhtiin maanantaina ja tuolloin kisataan Gwangjussa vain 800 metrin matkoja. Uinnit jatkuvat ensi viikon sunnuntaihin asti ja tiistaista alkaen kisataan myös uimahypyissä. Suomesta on mukana 21 uimaria ja uimahyppyedustajana Kaisa Sainio.

Tulospalvelu: wmc2019.microplustiming.com

Suomalaisuimarit mastersien MM-kilpailuissa 12.-18.8.

Anu Ilander 50-54