Kasvio ja Khalili Vaasan lyhyen radan SM-uintien mestaruusmitalirohmut - Vaasan Uimaseura osoitti vahvuutensa kilpailujen järjestäjänä

#UUTINEN #UINTI 18.12.2022

Kuva: Teemu Moisio

Lyhyen radan SM-uinnit päättyivät sunnuntaina Vaasassa. SM-uintien mitalirohmuja olivat Simmis Granin Louna Kasvio ja isäntäseuran Vaasan Uimaseuran parauimari Nader Khalili

Louna Kasvio täydensi lyhyen radan SM-uintien mitalisaalistaan kahteentoista mitaliin sunnuntain uinneissa, kun hän ui 1500 vapaauinnin mestariksi sekä nuorissa että aikuisissa. Kasvio ui hurjaa vauhtia ja paransi omaa ennätystään 1500 metrin matkalla yli seitsemän sekuntia. 

Vaasan Uimaseuran Nader Khalili kauhoi kotikisoissaan 13 matkaa ja voitti jokaisen lajinsa. Lajipisteet, joilla mitalit jaetaan olivat useissa uinneissa yli 900, mikä tarkoittaa kansainvälisesti erittäin hyvää vauhtia. 

Perjantaina miesten 4 x 200 metrin vapaauintiviestissä lyhyen radan EM-rajan, 1.44,85, rikkonut Cetus Espoon Luukas Vainio oli vahvin sunnuntaina saman matkan henkilökohtaisessa kilpauilussa. Cetusta edustava Vainio ei enää viimeisellä jaksolla yltänyt aivan ennätysvauhtiin, mutta kauhoi SM-kultaa ajalla 1.46,41. 

"Lähdin omaa uintia tekemään, peruskovaa alkua ja sitten yirtystä hyökätä toinen satanen. Mutta kyllä huomaa, että on menossa neljäs päivä ja vähän väsyttää, neljäs vinsta alkoi vähän sattumaan", kertoi Vainio mestaruusuinnin jälkeen. 

Vainio on lisännyt vauhtiaan päättyneellä kaudella. 

"Hyvä kausi on takana, hyvillä leireillä on oltu, ja saatu määrää alle, niin kyllä se kehitys sieltä tulee. (LREM-rajan alittaminen) on iso juttu, nyt on otettu askel sieltä nuorten kisoista aikuisten puolelle, niin kyllä se kertoo, että ylöspäin mennään", analysoi 19-vuotias Vainio kehitysloikkaansa. 

Vaasan lyhyen radan Suomen mestaruus -uinnit olivat kokonaisuudessaan Luukas Vainiolle Cetuksen riveissä menestyksekkäät. Vainio ui kuudessa finaalissa ja voitti jokaisen finaalimatkan. 

Lyhyen radan Suomen mestaruusuintien päätteeksi jaettiin kiertopalkinnot. Kisojen paras nuorten seura oli Oulun Uinti pistein 344. Cetus Espoo keräsi toisena 267 pistettä ja Simmis kolmantena 216. 

Pohjantähti-maljan arvoinen oli vuonna 2022 Cetus Espoo, joka vei kiertopalkinnon ylivoimaisesti 501 pisteellä ennen Jyväskylän Aaltoa (231) ja Simmistä (218).

Vaasan Uimaseura onnistui järjestelyissä erinomaisesti

Nelipäiväisissä kilpailuissa toimi noin 170 vapaaehtoista ja toimitsijaa, jotka tekivät 500 työvuoroa. Suomen mestaruus -mitaleja jaettiin 330, joista SM-mitaleja on 129, nuorten SM-mitaleja 129 ja para-SM-mitaleja 73. 

"Vaasassa on ollut ihan mahtavat neljä päivää. Saimme jälleen mukaan vanhoja tekijöitä, mutta myös nuoria uusia vapaaehtoisia. Se on hieno asia, että voimme kasvattaa myös vapaaehtoisten joukkoa", kiittelee Vaasan Uimaseuran puheenjohtaja Leif Qvisén.

Vaasassa uinti on kasvukäyrällä. Se näkyy sekä uimakouluissa, lisenssiurheilijoiden määrässä että menestyksessä.

"Tänä vuonna meillä on ollut 879 uimakoululaista ja lisenssiurheilijoiden määrä on 240. Menestys kotikisoissa on ollut upeaa. Henkilökohtaisilla matkoilla tietysti Nader on omaa luokkaansa, mutta täällä uidut viestimitalit kertovat tasomme laajuudesta", iloitsee Qvisen. 

Seuraava iso tapahtuma Vaasassa on ikäkausimestaruusfinaalit, jotka uidaan kesällä 2023. 

Tulokset
Jakso 7 I Jakso 8 

Seurapisteet
Nuoret, Tampere-lautanen 
Aikuiset, Pohjantähti-malja 

Livestream tallenteet jaksoittain 

SM-kisojen kuvat käytettävissä vapaasti kisaviestinnässä. Kuvakreditit: Uimaliitto/Teemu Moisio