Kolme suomalaista nuorten uimahyppyjen EM-kisoihin

#UUTINEN #UIMAHYPYT 26.6.2024

Veera Piekkanen uimahyppyjen SM-kilpailuissa.

Uimahyppyjen nuorten EM-kilpailut käydään Puolan Rzeszowissa 8.–14.7.2024. Suomesta kisoihin lähtee kolme hyppääjää.

Puolassa Suomea edustaa Veikka Kauppinen (B-pojat), hän kilpailee kolmen metrin ponnahduslaudalla sekä kerroksilla. Veera Piekkanen (B-tytöt) kilpailee kerroksilla sekä Eino Pylvänäinen (B-pojat) kilpailee kolmen metrin laudalla. Kisoihin valmentajaksi on nimetty Tanja Goldberg.

Pylvänäinen lähtee kisoihin tavoittelemaan finaalipaikkaa. Hän on treeneissä pärjännyt hyvin, vaikka hänellä viime aikana on tullut muutamia pieniä venähdyksiä.

Keväällä hän voitti Bergenissä 3 metrin laudalta hypätyn kisan omilla ennätyspisteillään. Muissa kisoissa mm. SM ja Tukholman mestaruuskisoissa hän on saavuttanut hopeaa sekä pronssia.

– Kisoihin lähden aika rennoin fiiliksin, vaikka kisa kyllä jo jännittää. Valmistautuminen on sujunut hyvin ja olen voinut harjoitella säännöllisesti ja motivoituneesti, Pylvänäinen kommentoi.

Kauppisella on kevään sekä alkukesän treenit sekä kisat sujuneet pääsääntöisesti hyvin. Hän on ollut tyytyväinen tuloksiinsa. Puolaan hän lähtee hakemaan tasaisia suorituksia ja finaalipaikkoja molemmilta telineiltä.

– Lähden kisoihin todella hyvillä fiiliksillä. Vähän jännittää, kun nämä ovat minun ensimmäiset nuorten EM-kisat.

Valmistautuminen on Kauppisella sujunut hyvin, hän on pysynyt terveenä.

– Olkapää on vähän lähiaikoina vaivannut. Se ei ole kuitenkaan vaikuttanut pitkäaikaisesti treenaamiseen, Kauppinen kertoo.

Piekkaselle tämä on ensimmäinen vuosi B-sarjassa.

– Nämä ovat ensimmäiset NEM-kisani, en ihan vielä tiedä mitä pitäisi odottaa niistä. Haluan kuitenkin pysyä varmana ja positiivisena koko kilpailun aikana. Pisteellisesti haluisin päästä yli NEM-B rajan.

Kevät ja kesä on mennyt Piekkasella vaihtelevasti. Osa kilpailuista ovat menneet hyvin, kun taas osaan on jäänyt selvästi parannettavaa. Hän on silti lähdössä hyvillä fiiliksillä Puolaan.

– Jännittää kyllä, mutta odotan innoilla ensimmäisiä arvokilpailujani, Piekkanen kertoo.

– Uinnin SM-kisojen takia ei ollut varmuutta, minne pääsemme harjoittelemaan ennen NEM-kisoja. Onneksi pääsimme Mäkelärinteeseen ja Tukholmaan. Muuten valmistautuminen on sujunut hyvin, hän jatkaa.

– Joukkueen hyppääjät ovat vielä kokemattomia tällä tasolla ja kisoista lähdetään hakemaan sitä kuuluisaa kokemusta tulevaisuutta ajatellen. Hyppääjien tulostaso on kauden kisoissa ollut hyvä, joten omalla tasolla hyppääminen mahdollistaa myös finaalipaikan ja siellä hyvän sijoituksen, kommentoi Jouni Seppänen, uimahyppyjen asiantuntija.

 

Suomalaisten aikataulu (Suomen aikaan)

Torstai 11.7.2024
13.00 | B pojat kerros, alkukilpailu (Veikka)
18.00 | B-pojat kerros, finaali

Lauantai 13.7.2024
11.00 | B-tytöt kerros, alkukilpailu (Veera)
17.00 | B-tytöt kerros, finaali

13.00 | B-pojat 3m lauta, alkukilpailu (Veikka ja Eino)
18.00 | B-pojat 3m lauta, finaali

Uimahyppyjen EM-kisoja seurataan Uimaliiton kanavissa.
X (ent. Twitter) | Facebook | Instagram

Asiasanat

NEM-uimahypyt