Cetus Espoo tehtaili Suomen ennätyksen miesten pitkään viestiin - Mattsson ui kultaa 100 metrin rintauinnissa

#UUTINEN #UINTI 16.12.2022

Matti Mattsson 100 metrin rintauinnissa Kuva: Teemu Moisio

Lyhyen radan SM-uinnit jatkuivat Vaasassa toisella kilpailupäivällä. Altaaseen hyppäsi myös olympiamitalisti Porin Uimaseuran Matti Mattsson, joka ui kultaa 100 metrin rintauinnissa. Päivän lopuksi Cetus Espoo tehtaili uudet SE-lukemat miesten 4 x 200 metrin vapaauintiviestiin.

Torstaiseen tapaan Simmis Granin Louna Kasvio jatkoi kultamitalikannassaan ja ui mestaruuksiin 200 metrin perhosuinnissa sekä 800 metrin vapaauinnissa niin nuorten kuin aikuisten sarjoissa.

Miesten 100 metrin rintauinnissa nähtiin tiukka taistelu Matti Mattssonin ja Cetus Espoon Miikka Ruohoniemen välillä. Ruohoniemi käänsi 50 metrissä vielä ykkösenä, mutta Mattsson oli perjantaina vahvempi ajalla 58,91. Jyväskylän Aallon Ari-Pekka Liukkonen ui pronssille. 

"Kuntoa kasvatetaan nyt joulun pyhät, ensi kesää kohti mennään. Mutta voisihan tuo paremminkin mennä, vähän sutimista tuo on, mutta hyvä näin", jutteli Mattsson kultauinnin jälkeen. 

Mattssonin pitkäaikainen haave koti-SM-kisoista toteutuu ensi kesäna, kun Porin Uimaseura isännöi pitkän radan SM-uinteja kesäkuussa. 

"On ollut omalla uralla semmoinen haave, että omassa kotihallissa saa uida SM-uinnit. Mulla on ollut ajatus, että saisin viimeset SM-uinnit uida Porissa, mutta en vielä ajatellut ensi kesänä lopettaa", naurahti Mattsson uinnin jälkeisessä haastattelussa.

Parauinnissa ennätyksiä kirjattiin sekä Vaasan Uimaseuran Nader Khalilille että Järvenpään Uintiklubin Henrik Krogiukselle 200 metrin sekauinnissa. Khalili kirjasi sekauintiin ajan 2.13,03 ja Krogius 4.19,49.

Fanny Teijonsalo metsästi perjantaina 51. Suomen mestaruutensa 100 metrin vapaauinnissa. Omien sanojensa mukaan ennakkoon rintauintimatkoista (100m ja 50m) vahvemmalla matkalla, 50 metrillä, Teijonsalo joutui taipumaan hopealle TaTU Tampereen Anniina Murron viedessä kultaa.

Perjantai-lta huipentui tuttuun tapaan pitkiin vapaauintimatkoihin sekä viestiin. Louna Kasvio oli omaa luokkaansa naisten 800 metrillä. 

Miesten pitkässä viestissä kultaan kauhoi Cetus Espoo, joukkueella Luukas VainioMihail KhanoukaevAku Kaila ja Roope Paatos. Aika 7.10,06 on uusi Suomen ennätys. Hopealle ui Simmis ja pronssille upeasti isäntäseura Vaasan Uimaseura.  

Lyhyen radan SM-uinnit jatkuvat Vaasassa lauantaina 17.12.2022.

Tulokset
Jakso 3 I Jakso 4 
Ohjelma ja lähtölistat lauantain aamujaksoon 
Livestream 
SM-kisojen kuvat käytettävissä vapaasti kisaviestinnässä Kuvakreditit: Uimaliitto/Teemu Moisio